tIng tOng

tIng tOng

Friday, May 26, 2017

Percutian di Kekunang Chalet Pekan 2017

Assalamualaikum
Yeahhhhh..sementara tgh ingat lagi tentang kekunang chalet ni..meh nak shareeeee...


1st step nak pegi sana..mestilah kene booked kannnnn..so nak booked ngan sape?ni haaa..
Pak Yus +60123576006

Nanti tanya2 la yg mana kosong..masa pergi ni..ada 2 jenis je..capsule ada 4..tree house 1..capsule tu boleh muat 2org max..tree house 3org max..toilet kat luar..ada 3 toilet..tp 1 tu just takde shower..capsule rm125 per night..tree house rm175 per night..tree house ada ac,tv (astro),tempat lepak kat bawah..capsule tu screen tv kat luar..
















Check in pukul 2..check out pukul 12tgh hari..leh tanya owner..kot2 kalau nak check in awal or lewat..depends pada ada org tak nak masuk..owner dia friendly!dont worry..





Breakfast included..diorg bg nasi lemak n kuih2 utk hari ni..katanya kadang2 ada laksam/nasi dagang..mungkin boleh request kot korang nak apa..tp nasi lemak tu sedaaaaaaaapppp!!!!sambal dia nyam3 😙😙

Aktiviti apa ada kat sana?
Ada basikal..tayar besar..so dont worry nak kayuh kat pantai..tp jalan yg rata la kayh..ada kayak jugak..tempat ni more pada santai2 lepak tepi laut..jgn tanya ada tempat bowling ke mall ke..piat tinge kang..haha..








Duk kat tree house tu seyes best..leh tgk bintang malam2..pagi2 tgk sunrise..sejuk je dlm tu..sejuk sbb ac n angin kuat..besttttt..duk tgk tv sambil dgr desiran ombak..bestnye..nak buat 1 rumah lah tepi pantai..hehe







Pagi2 pegi tgk sunrise..santai2..rilek rilek..melepak tepi pantai..nak mandi pong boleyyy..tp pandai2 la yer..pastu buat la morning walk..best!kalori buang sikit b4 nak tambah nasik lemak..hehe..

Kalau korang ramai2..leh buat camp fire weyhh..bbq..best nyeeeee...😘😘😘

Iron takde okayh..pd yg kene iron baju tu..pandai2 la yer..makan lah tgh hari b4 check in..tak pn bawak la siap2 dari umah..masak..pandai masak kan..hehe..pastu picnic tepi pantai..cuweet angat..sabun2,shampoo,ubat gigi sume sila bawak sendiri..tak disediakan..kalau nak air panas leh mintak dgn pak nan..dia yg jaga..

Dah alang2 korang g area sini..leh berhenti kat pekan..makan cendol member..sedakkk nanang..hehe..kalau rasa nak masuk muzium..pegi lah..hahaa





Okay lah..tu je nak share..apa2.mcm biasa..pm arh..😍😍



With love,ana basya

No comments:

Post a Comment