tIng tOng

tIng tOng

Wednesday, January 27, 2016

Pantai Bukit Kluang Besut Terengganu =)

assalamu'alaikum sumeeee!!!!

kome2 penah datang besut ke tidakkkk??hihii

mentang2 kiter dari besut kan..kali ni nak promote lahhh sikittttt republic of Besut ni =P

KASIK CHANCE la sikitttttt plzzzzz

apa yg BEST sangat dengan Besut?nak highlight Pantai Bukit Kluang sikitttt..asyik2 org viral pasal bukit kluang..hiking2 je kan..kita kasik kenal sikit laaa pantai dia yg cantikkkkkk bersih itu..banyak batu2 area belakang2 tuuuu...moh2 kiter tgk sikitt








ni area2 yg sebelah sana..bukan yg area batu2..sesuai utk org2 yg tanak ramai sangat org..nak lelayan perasaan sendiri..boleh2 ke sini..

area2 batu yg pantai belah hujung sanaaaaaa..apa ada kat sanaaaa?mohhhhh lelayannsss lagii




























kalau kome2 dah bosan bergambar dekat sini..nak try something new..eh eh eh.hiking pun boleyhhh...kasik sihat sikit itu badannnnn..haha...35 minit naik sbb aku agak2 semput sikit..so banyak kali berhenti..haha..turun dalam 30 minit..naik ikut bukit..turun ikut tangga..tp tangga pun penuh onak duri,,haha..jom layann












port paling best dan dinanti2 utk bergambar



cantek vieww dari atas ni






tamat riwayat kasut kitew kat atas nih..haha..

selain hiking..bergambar..ada ape lagi kat siniii u olssssss...taman mainan utk bebudak adeee..org juai ais krim motol ade..kedai2 makan okay..karoeke ade..org main giant ballon air ade..banana boat pun adeeeee..bawak naik boat g mancing,round2 pulau adeee..apa lagi kome2 nakkk..tp jgn mai time monsun la,,mmg takde la aktiviti air ni..

haaaa..dah hebat berjalan berhiking bermain air bagai..nak tidur kat maneeeeee pulak...aku suggestkan manor beach resort..pegi survey2 hari tu..rm250/night..blakang resort de pantai cantekkkkk ituuuuuu..hihihi..







tanak manor beach resort?ada satu lagi resort yg banyak aktiviti...tp jauh lah sikit dari bukit kluang ni..dekat tok aman bali..dalam 30 minit dari bukit kluang..hehe..aku actually lebih suke tempat ni..sbb banyak aktivitiiiiii...ada kayak..paddle boat..basikal..paintball..spa pun ada..pantai kat depan situ sajeeeeee..tempat sangat strategik..tepi2 pantai banyak jual jagung bakar..air kelapa..jelly kelapa..haihh..banyak sungguh..tak penah stay..nak mati kalau balik tetiba g stay sana..rumah mana rumah?haha..tp aku suke sgt review..so berdasarkan review..mmg tiptop la utk area besut ni..hehe..kalau tak caye..gi laa tgk website diaaa..tok aman bali yerrr..hehe


basikal biasa pun adeeeee






paddle boat =)

dah takde dah ke aktiviti kat sini??haha..silap besar lewww..dah nama nak promote tempat sendiri..mestilah banyak ideaaaa..hahaha..

doh suh g jale jah kow?nok make mano tgh hari sumo nim?make area kg rajo boh..restoran gemilang bohhhhh...tomyam n sup tulang sedak sengoti..male2 g make zul ikan bakar...maggi ketam pun adeeeee..

makan sudah..pantai sudah..mana lagi nak promote??

pulau perhentian dah penah pegi ke belummmmm???

dah tulis lama entry ni..leh check it out di sini

http://anabasya.blogspot.my/2013/06/pulau-perhentian-im-in-love.html

skang otw ke jeti pulau perhentian pun ada mural2 besttttt...yang ni yg sempat snap hari tu..











panjang pulak entri kali ni..tempat sendiri punye pasal kan..kome2 pun bukan dtg lelama..so udah2 ler tu tempat2 ni..pegi perhentian 2 hari 1 malam cukup..pastu pegi bukit kluang tgk sunrise kat atas bukit sana..sambil2 hiking..seharian habis jenjalan kat besut..then boleh la balik ke negeri memasing..haha




sekian sahaja entry istimewa kali ni..

salam sayang ana basya






No comments:

Post a Comment