tIng tOng

tIng tOng

Friday, January 29, 2016

hello Perak =)

Assalamu’alaikum

Last entry utk jalan2 utara di Perak!!!

Kat Perak ni nak pi jumpe kak ecah dan cken..so we olssss jumpe kak ecah dulu sbb cken busy pegi kenduri..so last day before balik baru sempat nak jumpe cken and husband..










Sampai saje di sini aku trus carik restoran vanggey..nak try nasik ganja yg diperkatakan ituuuuuu..service mmg cepat..even ramai org duk beratur..tak sampai 5 minit..dah tersedia utk di makan..tp aku personally lagi suke nasi ganja di restoran yong suan tu..kat situ lagi ramai org..tp mmg lbh puas hati..depends selera masing2 la yerrr..hehe


restoran yong suan..nasi ganja


Lepas tu pegi jumpe kak ecah kejap..then sampai ptg dah laaaa bila dah jumpenye..byk nak update..then nak pegi kellie castle..tp tp tp tutup dah kul 6..sobssssssss..so merawat hati yg luke mengada2 tu dgn bajet2 retis..org lukis..haha..tatau la tang mana yg sama..tp simpan je lah..kenangan kannn..haha








Round ipoh..carik hotel..last2 check in dekat ipoh downtown hotel..rm136/night…mmg awesomeeeeeeeeeee lahhhh biliknyeeeeee..cozy sangatt..sukeeeee gile..part toilet yg paling aku suke..dah la mmg betul2 dekat tgh2 town..depan ada  mall..blakang hotel ada gerbang malam..















Lepas check in..siap2 kluar lagi..name pun nak g jenjalan kan..so pergi kat gerbang malam cuci mateeeee dan beli brg sikit..then pegi jalan2 cari makan dekat taman kanak2 ipoh.
.
Satay endut ni I ols bagi 6/10..satay kajang 7/10..dan satay lanang jabi I ols bagi 8/10..katanya endut ni sempena yg jual ni gendut (gemok)..so jadiklah namanya satay endut..hehe..cepat service die..
Popia basah dan popia goreng di Popia SS Ali..sedap sgttttttt..i ols bg 9/10..kedai satay endut n popia ni dekat2 je..so duk meja tgh2..pastu order..gittewwwww













Then lepas dah makan camni..pegi lah jenjalan kejap..kasik hadam apa yg dimakan tuuu..haha..so kitorang decide pegi river walk @kinta river front..









Then balik hotel..kak nisa tdoq lepas tu..aku plak lapar..sbb dinner makan popia n satay je kan..haha..aku ni dah terbiasa makan nasikkkk lewww..so supper makan maggi b4 tdo..haih..mana tak gemokkkk..zzzzzzzzzz..so kome2 yg spesies cam aku ni..bersedia lah dgn roti or maggi cup cam aku ni..haha..






Esok paginye..kami breakfast di kedai Mat Jasak..popular dengan mee kicap dan mee kari..so kitorang order lain2..sbb nak rasa 2 2..bagi aku mee kari dia biasa2 je..tp mee kicap dia walllaweyyyy..sedap sungguhhh..try lahhh sendiri kayh











Pastu kami ke gua kek look tong..jangan tanye cemane leh tiba2 nak pegi..kak nisa yg tetiba nak pegi sini.tp mmg nice la..just awkward moment bile masuk sini..yelah..tp diorg ni tak pandang serong pn..siap angkat tgn say hi lagi..takde yg tanye..kenapa ke sini or pandangan mata yg pelik tuh..patutnye kita sebagai org Islam pn kene macam tu..barulah org2 agama lain berminat utk belajar agama kita..inshaAllah





















Then kami teruskan ke Kellie”s Castle..cantekkkk wooo..suke sgt konsep dia..tempat best utk photoshoot..suke sgt..bakal husband..nnti kita photoshoot sini boleh?haha..kelip2 mateeeee..



























Then destinasi kami yg terakhir..ke Greentown Dimsum Café Ipoh utk jumpe cken n mat juiii..



claypot chicken bbq..sedappp













Lepas meng hapdate segala mak nenek punye citer dan terexcited sbb ashikin tgh pregnant..diorg ajak singgah ke funny mountain soya bean and tau fu fah..korang leh waze je..mmg sedapppp la tau fu fah diaaaaa..and soya cincau dia mmg meletop..menyesal masa tu tak beli banyak2..haha..niat nak rasa jeeee..tatau lak sedapppp..len kali leh rasa lg..amik order dari dlm kete je..so kome2 tak perlu rasa maleh2 nak pegi..









Then balik lah kami ke KL..dan berhenti dinner di Seoul Garden,,teman kak nisa kejap..haha..aku yg nak makang..hahahahhaa..





Kalau kome2 nak pegi lelama sikit kat perak ni..aku syiorkan korang pegi Plan B..meh la aku citer sikit tempat2 best nak pegi kalau tersinggah perak ni..kang rugi plak datang jejauh tak pegi,,moh2 kiter..





















jangan lupe try ice ball sedap niiiii


kalau kome2 yg suke mural art..berita baik utk koranggg..sbb sini pun ada mural arttttttt...jangan kata penang je okayyy..jommmm lelayannssss















































wokeyhhh..puas hati tulihhhh entry terakhir ni..panjanggg benooo..fuh2..berpeluh..k lahh..nak g makang kek nihh..

sampai jumpe di entry berikutnyeeee..

salam sayang ana basya







No comments:

Post a Comment