tIng tOng

tIng tOng

Wednesday, January 27, 2016

RaHsia Kitchen KuaLa TerenGGanu

Assalamu’alaikum wbt..
Lama tak berceloteh di blog ni..last 2014..n banyak member yg mintak update blog yg berhabuk ni..hehe..tp actually diri sendiri yg memang rindu akan penulisan sendiri..ni pun tulis rasa kekok2 gittewwww..mengada sangat..toink3..

Anyway..sebab ni tahun baru..so I ols da pasang niat utk active blogging balik..hehe..since blogging buat I ols rasa macam macam macam macammmmmmmm bestnyeeeeeeeeeee leh share macam2 tanpa mempedulikan perasaan org lain..eh?hehe…okay over sangatttt..dush3..

I ols kene pindah spital kat k,trg..berkhidmat sekejap di sini..so skang ni bukan nak bercerita ttg kerje semestinya,.i ols nak bercerita ttg ttg ttg negeri indah ini..hehe..actually aku sendiri pun rasa cam “ada apa sbnrnya kat sini?” haha..tapi lepas pindah dan menikmati negeri ni..baru lah rasa banyak benda yg ada..especially makanan…

Aku suke konsep cafe2 hipster dan juga kitchen2 yg sedap kebabooommmmmm yg tgh up skang..dan dan dan dekat kuala Terengganu ni pun tak terlepas lah..contohnyyeeeeeee..

1)      Rahsia kitchen
2)      Pallet cafe
3)      Food garage
4)      Qawa sandwich
5)      Shellow café
6)      Monterosso café
7)      The Fatimah
8) gossip kitchen
9)      akan diupdate laterrr

Apa kata kali ni I ols bawak u ols terjah rahsia kitchen dulu?hehe

ni la rupe rahsia kitchen itttewwwww

Rahsia kitchen ni tempat makan yang I ols akan carik kalau nak makan chicken chop,mee bandung dan chicken rice butter..yang lain2 I ols rasa biasa2 je lah..sini western food dengan air dia yg ala2 hipster sbb ada bunyik cam candy crush la…n so on yg I ols tak hafal..tp tp tp kalau u ols datang sini..kene bersabar..sbb apa?sbb kalau dtg lepas maghrib..org dah berpusu2 datang..hehe..seyes?seyesssss laaa..haha..


chicken rice butter yg i olssss sukeewww gilerrr


fish & chip die just niceeee..sedappppppp

mee bandung die mmg superbbb


sauce chicken chop mmg wallaweyy


Waktu berniaga diorg dari pukul 5petang sampai malam..kul 12 tgh malam..kedai ni aku tgk mmg tak penah kosong..pukul 7-8 malam break sekejap utk diorg solat sume..so kalau datang masa ni..biasa diorg akan ambik order..then mknn akan tiba setelah pukul 8malam..biasanya cenggitu laaa..

Nanti I ols akan update satu2..inshaAllah..kalau tak sempat hapdate..kome2 search sendiri kayhhh..haha

ini saje utk entry ttg rahsia kitchen ni kayhhhhh...kiter jumpe di next entryyyyy...

No comments:

Post a Comment