tIng tOng

tIng tOng

Friday, January 29, 2016

jalan2 KuAnTan

assalamu'alaikum wbt

sekali sekala buat sweet escape best jugak kan??so aku dgn bangganya telah plan sweet escape dengan my lovely housemates ke kuantan..saje je jenjalan..buat 1 day trip..

so dalam pukul 6.15am..kami bertolak dari kuala terengganu..naik LPT..so actually nak kejar sunrise dekat Pantai Kemasek Kemaman..tapi tapi tapi tak sempaaattt lahhhhh..haha..so so so..kami pun pegi menguburkan hasrat di hati ituuu..namun...cahaya datang bersinar2 kat lebuhraya ittewwwww..trus cakap kat safia...safia..benti kete amik gambar sunrise nakkk?safia pun macam terpaku dengan kata2 lembut dan berharap ni agaknye..terus dia benti kat tepi lebuhraya..dan aku sebagai co pilot yg berjaya..menyarankan utk pasang lampu emergency..hahahaha











dan kami meneruskan perjalanan ke kuantan..tp nak singgah makan kat kedai fav aku kat kemaman..so kitorang exit di chukai..tiba2 teringat blue lake di seberang tayor yg sibuk diperkatakan sebelum ni..so decide utk g carik jap..gigihhhh okayyy..hahaha..




















cantek kan view die?Subhanallah...

kalau kome2 berminat nak pergi blue lake Seberang Tayor ni..korang kalau dari exit chukai tu..lepas tol ke kanan..kalau ke kiri korang akan ke Chukai..korang ke kanan..straight je sampai jumpe jambatan kecik..masa jumpe jambatan tu yg de traffic light tu..korang tgk kanan..ada zink2 biru yg menutupi tempat ni...eh kawasan larangan ke?tade signboard pun..so we ols masuk dan amik gambar..time kasih utk pemandangan yg sgt menarik ini..

then kami teruskan perjalanan utk bekpes..then pegi Kuantan..mana destinasi pertama?ke East Coast Mall (ECM)..jenjalan..pastu makan eskem..hehe..then kami ke destinasi makan kami yg pertama iaitu Beanz n Co..Southern fried chicken chop with creamy mushroom mmg superb..tak sia2 aku order..hehe..area teruntum..waze je kayhhh...
































then masa ni mmg perut penuh sesangatttttt..decide pegi pantai Teluk Cempedak..walaupun berpanas..tp right timing..kalau tak..mmg susah nak carik parking..so we olsssss berfoya2 kat TC kejappppp...aku da banyak kali dtg sini masa posting kat kemaman dulu..saje je nak ajak diorg tgk2 pantai kat pantai Timur ni..sbb asyik pantai batu buruk je kan..hehe..




















then perut dah okay sikit...kitorang pun ke 90 degrees cafe and art..ni pn pakai waze je..mana tau cafe ni?google!haha..kat atas cafe ni ada pameran lukisan..free je..so lepas makan tu..boleh la naik kat atas tgk2..masa tggu makanan pulak boleh la gune props yg disediakan..masa tu nak Christmast..so props pn cenggitu lahh..kene dengan tema..hehe..lelayanzzz












































itu sahaja yg dapat diupdate masa pegi hari tuh..sebenarnya nak pergi ke beberapa cafe lagi..tp yg 1 tu tutup..kula cakes pulak beratur panjanggggggggggggggggg bebebenooooo..so tak jadik lerrr..next timeeeee hokeyhhhh...tp kula cakes dah penah pegi dengan senior dulu..so kita kasik throwback je la aci dakkk??aci la yerrr





























sekian..kalau kome2 ada nak suggest tempat makan best..habaq mai lahhh..nnti leh la i olsss buat jalan2 carik makan lagi..tv3 tanak amik jadik pengacara jalan2 cari makan 2016 ke eh?haha..okay lah..sampai di sini entry kali ni...sampai jumpe lagi

salam sayang..ana basya






No comments:

Post a Comment