tIng tOng

tIng tOng

Wednesday, January 27, 2016

KamPunG Cina KuaLa TerenGGaNU

Assalamu’alaikum
Koranggggg korangggggg korangggggggg!!!!!!!!!!

Kalau datang ganung nak gi manaaaaaaaaaaaaa???

Penah tak kene tanye cenggini?kawan2 kome2 dari negeri memana yg datang ganung sbb sbb sbb datang wedding sesape ke..so sesambil tu deme2 pn macam excited gittewwwwwwww nak jenjalan skaliiii…so excited diorg tanye2 korang..so u olssss kenelah bgtau tempat2 menarikkk yerrrr...haha

Maleh nak taip pepanjanggg u olssssss..so entry kali ni I ols nak ajak u olsssss melawat Kampung Cina di Kuala Terengganu iniiiii…kampong cina ni area2 bandar kuala Terengganu..dekat dengan pasar payang..tempat u olssss duk carik2 songket tuuuu..kalau kome2 teman mak2 u ols pegi pasar payang..dan korang sbnrnyaaaa tak suke shopping pongggg..apatah lagi bersesak2 melawan arus manusia ituuuu...so u olsss leh la g jenjalan kat kg cina yg hanya di belakang pasar payang ituhhhhh..haha..nampak tak idea org tak suke shopping ni?

jom lelayannnss gambarsss





































waktu malam pun meriah tauuuu









penyu melintas pun boleyyyyy






kene alert dengan lorong ni..sbb kecik2 je kan sume...



motor ni area tappers kat kg cina ni





kalau korang tgk entry nih..baju lelain kan..eh eh eh..hakak ni tukar baju stiap kali pose ke? eh eh ?ingat hakak ni retis ke?op kos la akak pegi hari2 yg berbeza..nama pun tercampak duk sini..alang2..bawak org lelain laaa..haha

k lah..selamat berjalan2 di kampung cina..larat2kan kaki utk pusing 1 kampung cina nih okay..n fyi dekat area sini ada 1 cafe..the fatimah..nanti entry lain akak bgtau pasal cafe nih kayh..kot2 masa korang round2 tu lapar ke kan..so leh singgah makang2 diuluuuuuuu..


jumpe di lain entry kayh..jaga diri..salam sayang..ana basya

No comments:

Post a Comment