tIng tOng

tIng tOng

Friday, April 18, 2014

posting oRtho


assalamu'alaikum..^_^

hello ortho =)

ingat lagi masa masuk posting ni..rasa macam..adoi..aku tak sukeeee giler ortho..sejak zaman study agyyy..guaneee niii >_<

masuk posting..my 1st day tagging..diorg kata..ortho nye posting heaven weyhh..rileks gilosss..tak stress..Mo baik2..specialist baik2...so mcm lega sikit...at least mende tak suke,tp environment best,so nanti suke,,,

tp apa yg terjadi di hari pertama..kena attack dengan specialist..sobss..sedeyh..
2nd day pon..sobssss....

then bermula lah kisah2 manisssssssssssssss masa posting ortho..rileksss giler..best gilerrrr..gua kalo boleh kasik 4 thumbs up gua kasik beb..mmg best nak mati..sumpah tak tipu..colleagues pun best nak mati..oh sayang gilerrr oiiii..okeh nampak tak excited kat situu?weeee


dgn colleague aku ifa..first time jumpe..trus sekepala..air dlm kepala nak kluar sbb byk sgt..haha


gua byk giler oncall dgn ifa ni..mmg masyukkk laaa kitorang..mantappp


dgn si kecik ain..ni blajar buat POP..simen2 tgn..gua test kat tgn gua..so nanti gua tau la patient rasa apa..


baru lps settle kan patient..gambar2 dulu..hak3


dlm OT beb..gua mmg enjoy sakan kalo ada OT..OT stiap hari rabu dan sabtu..mmg muke excited gua kalo time2 OT


ni kak long gua..dulu masa posting o&g,gua tak rapat sgt dgn dia..masuk ortho..kegilaan gua dan dia mmg tak dpt disangkal lagi..dia mmg sempoi baq ang!

ni time masa kitorang bertiga oncall..12 patients beb..menjonahhhh habesssssss...haha..tp sbb kami yg masuk air yg oncall..rileksss je beb..haha

ni masa assist dlm OT..hak3


berat gilos baju niiii,,pakai sbb nak kene xray patient dalam OT

tadi wa da cakap wa enjoy gilerrrr..sbb apa?sbb environment best..keje best..colleagues best..MO best..specialist pun best..oh yer..td gua cakap wa kene attacked dgn specialist kan..bese la beb..muke2 baru..tak reti apa2 agy..kene attack..baru la wa blajar kan..mcm ayah yg ajar anak dia..tp lps tu mmg happening habessss


lps round makan sama2..Mo or specialist siap banje agyyy..hikssss

siap bbq sama2..wa mmg bahagia gilerrrr


lepas round..ni otw nak g makan kat luar..haha

keje mmg keje..bukan tade keje..tp bila environment rileks n cool..mmg syiok giler keje...masuk keje kalo kul 7 sampai 5 ptg..kul 9 mkn pg,1 makan tgh hari..then makan ptg pulak..habis keje..g tgk wayang,main boling..lepak pantai..oh seriouslyyy..lepak gilerrrr


persiapan birthday ain..ni masa ortho la ni..betapa rileks nye ortho..so mmg byk masa nak buat surprise2 ni..hak3


habis keje kul 5ptg,,trus isi minyak kat kenduri kawin kakak colleague..hoho..happy tummy..happy us



offday,lepak kuantan dgn geng2 senget..happy us..makan2 jalan2..auw3


off sehari lagi.wa dgn jayanya dgn salwa n fariha pergi kl..wa drive..bertolak pg..blk ptg..sampai mlm..esoknye keje..tp demi nak jumpe member2 study sama2 kat jekartah tu..wa sanggup beb..n nak cakap meriahnya dunia ortho aku

cuti pulak byk sbb yg buat jadwal mmg meletop..pandai arrange2 kan..working hours cukup..tapi cuti berderet skali..so keje lama2,,then cutiiiiii..wa dgn family pegi kenyir masa ni..b4 ni pegi agro..kayaking..wink

ha ni kalo habes keje kul 5..lepak pantai makan kepok n sotong celup tepung..hohoho..mana tak naik berat aku kalo gini?haha

kenyir..=)


masa ortho..ni yg aku takleh lupe..banjir..kemaman jadik pulau..alhamdulillah rumah aku tak naik air..tp masa ni dgn tade air..stock makanan habis..rumah colleagues naik air..tumpang kat umah ramai2..masa ni la hubungan kitorang rapat sgt..makan maggi sama2..i feel good..ada hikmah di sebalik ujian yg Dia bg..thank u Allah..


ortho sgt best..bila kita kerja dgn org best..mmg best sgt..benda yg susah jadik senang..thanks colleagues,MO n specialist!
teringat kata2 specialist yg attacked aku masa 1st day n 2nd day,,,lps tu tak kene dah attack..best je..n hari last..aku ckp..bos,sy dah hari last kat ortho..terima kasih tunjuuk ajar dan maaf salah silap masa kat posting ortho..then dia cakap

"all the best utk medical..good effort." sambil senyum ikhlas..

masa tu rasa nak gugur je jantung..wuu..thankssss bos!!really make my day,,


No comments:

Post a Comment