tIng tOng

tIng tOng

Friday, April 18, 2014

posting O&G

salam semuaaaa..seriousllllyyyy terbatuk2 bukak blog sbb berhabukkk sakan lama tak hapdateeee..busy ke u olsss??tak lah busy mana..buat2 busy jerrrr..hiksssssssssssssss >_<

hari ni i cuti u olssss..hari ni n esok..lusa keje balik..tatau nak buat apa..nak baca buku medical sangatlah malas lagi tak rajin..so bukak fb pun bohsannn..n sbb tu la bukak bloggg ni..hihi..

kiter skang posting medical..3rd posting Alhamdulillah..=)

tp kita nak hapdate ttg posting o&g..=)



sy yg pilih o&g as my first posting..assume that benda yg susah tp kita suke,so akan tetap berusaha utk laluinya

baru dpt cop kan..so gedikkk..ketok kepala sendiri..ihikss



hi u olsss


baby ni lahir dalam keteeee..hihi..baik sgt dia..tak nangessss pong..cium sikit!


ni baby 4.7kg puan2 dan tuan2

SN yg byk mengajar saya..thanks akak2 ku..love u olsss


hari2 terakhir sy..sobss..sedeyh

komen sy dgn posting ni..sy byk belajar...byk sgt..nak2 1st posting..dari term2,adapt,theory,sume susah..fizikal dan mental tersangat lah kena kuat..sy bercita2 nak ambik specialist o&g..tp lepas masuk posting ni,ive been thinking about it again..

penat lelah tangis down sy..family yg faham..sy hampir quit masa posting ni..dah tersangat dekat nak quit..
sy lost sgt rasa masa tu..dan family yg sgt bg support masa tu...diorg try utk ceriakan sy,moral support dan mcm2 lagi..n heyyyy!i survive lps macam2 berlaku..its not easy for me..tp Alhamdulillah..thank u Allah..


bila sy terpaksa begging myself utk kuat hadapi dugaan masa posting ni..
family keep on bg moral support...sy dah lalui mcm2 b4 start my Ho..So plz jgn give up..









dan akhirnya..senyum..done n passed my 1st posting!!


dunia HO bukan senang..u have to adapt dengan kerja yg busy..tp..ingat...Allah uji apa yg kita mampu..so bila dia dah bg tanggungjawab dekat kita as a doctor..then WORK as a doctor..a real doctor!

pahit manis tu kehidupan..kalau tade pahit,kita takkan rasa manisnya hidup..

semua dah berlalu..its okay to cry,utk down..tapi ITS NOT OKAY utk GIVE UP!

so Ho2 baru...semangat dan ikhlas dlm menjalankan tugas2 kita hokeyh..usaha usaha usaha..yg lain biar Dia yg tentukan..

next entry : ortho posting =)








No comments:

Post a Comment