tIng tOng

tIng tOng

Friday, April 18, 2014

jAkartA aKu DataNG!


assalamu'alaikum..=)

end posting ortho,,aku dgn ifa gamble nak pi jakarta..masa tu sibuk pasal MH370 n banjir kat jakarta..tp gamble saje beli tiket..menandakan kami org2 masuk air lagi senget haruslah buat kerja2 sedemikian rupe...

habis je posting ortho,,aku n ifa drive pi KL..dgn bantuan ukasyah hassan atau nama glamour dia u ols kacah,dia la yg jaga kete pooh aku dgn baik dan berbaik hati hantar kitorang ke airport pgi2 dan ambik kitorang ptg2 kat airport..sobss..jasamu dikenang kacah!haha

nak fly ke jakarta..masa ni dpt berita dari org2 kat jakarta..kata hujan..masa ni dah rasa tanak pi..takut end posting stuck dlm banjir je..tp still pegi..lps kacah n ifa kata okay jeee...



alhamdulillah..sampai dengan selamatnya..dan cuaca gerimis masa ni..



sy n ifa menginap di wisma malaysia di jalan hos cokroaminoto..hohohoho..thanks encik azhar =)

thanksssss member masuk air n junior2 besttt gilerrrr baq angg..sanggup dtg lepak walau ada exam esknyaaaaa..i loveeee uuuuu ..muah3

ni masa pergi kota tua..street kota2 bersejarah..ni kerak telur..asli betawi..saje nak bg ifa rasa..

magnum cafe yg best utk pegi kalo org2 suke ice cream lazat berkrim!

muke penat ke lapo?sumbat bape byk dah makanan ni haaaa...kate nak jalan2 carik makan..haruslah byk2 makan..=P


kalo pegi jakarta wajib try garang asam..sedap gilerrrr weyyy..


teh botol sosro..favorite wa lepas wa nak balik mesia..before tu 5 thn tak penah2 suke..tettiba nak balik suke pulekkkkk..pekehel

sempat ke RSCM. hospital tempat blajar aku dulu..jumpe member2 aku..yg sempat jumpe je..diorg byk yg intern..sobss

selfie gopro..hohoho..


ni kat kota tua..suppose leh sewa basikal tu round2..tapi sbb ada event..diorg gune basikal tu.so..tak dapat..tade rezeki ifa nak pusing2 feeling gune basikal lama..

ice cream mochi yg maknyussss sedap


jalan2 kat grand indonesia =)

masa lepak2 dengan geng2 senget




dari kiri kim,ifa n me..
kim adalah ex housemates n geng sesat2 aku..n kali ni..kebetulan dia kat indonesia utk kelas exam..so mmg cun sungguh..dia bab2 bawak makan mmg terer..salute..thanks kim3


iga penyet yg sedapppppp gilerrrr..arghh stresss bila tgk..



siomay my fav!!nanges tgk balik gambar ni..

yg ifa makan masa kat mie tarik..mie saus jepang =P


mee goreng..yg jadik fav aku!aku bkn org yg suke mee..mkn mee goreng kakak aku n yg ni je..yg lain just makan2 camtu je..tak byk..

last day utk melepak..pegi kemang dgn geng2 senget..i enjoyed the performance..really2 enjoy that..thank u my friends..really2 appreciate it..


sy nak ucapkan thanks kat ifa sbb jadik partner in crime sy..buat sweet escape pulak pegi jakarta,,kacah yg sudi jaga kete n hantar n amik kitorang,,thanks encik azhar,warden di wisma malaysia utk penginapan..thanks kim2 yg teman aku n ifa jenjalan..n also hafis n emi..n qutrun yg havoc nak mati..lepak2 klv bising nak matii..hahahaa..mimi my dear..thanks bg aku n ifa tdo kat bilik ko..thanks min,haziq,zaki,asri, yg kuar lepak malam tu..last day lepak ngan midie,mas,faizal,syazwan,muin,mimi,emi..nama2 yg tak tersebut dlm ni..thanksssssss sgt korangggg..

buat member2 yg tak sempat jumpe..sorry..kesuntukan masa...sangat2..buat yg kirim brg yg tak seempat beli..sorry sgt...sgt2 tak sempat masa..sorry2..

buat temen2 indo..maap ya ga sempet ketemu..esp buat gaby ama surya..kangen banget nih aku..yuk..ketemu kapan2..kalian kalo udah mau nikah,kabarin yach..diundang yaaaa..

jakarta dah jadi negara kedua sy..thanks utk pahit manis di bumi jakarta..till we meet again..=)

salam sayang dan rindu dari ana basya,malaysia =)

2 comments:

  1. mantab .... masih banyak tempat jalan jalan selain di Jakarta, coba ke Jawa tengah (Jogjakarta, Solo, Semarang), Jawa Timur (Surabaya, Malang) dan lain-nya.... hehehe

    Selamat melancong

    ReplyDelete
  2. jogja,bali,bandung n bogor je sempat pergi..yg lain2 tak sempat..hhe

    ReplyDelete