tIng tOng

tIng tOng

Wednesday, April 30, 2014

happy birthday ana basya

assalamu'alaikum

entry kali ni nak update pasal birthday yg dah lepas..hehe..

1st of all..thank u Allah untuk 25 tahun ni..up and down..tp syukur Alhamdulillah..segala puji bg Mu yg memberi peluang untuk bernafas dan diberkati selalu..

terima kasih family...semua ada kecuali my adik laki..ada hal yg tak dapat dielakkan..tp wish ada,,hadiah menyusul katanya..hahaha








bukan 1 kek..tapi 2 kek u olssss...thanksssssss family!!!! *nanges*



baru 25   =P 

abg epi yg amik gambo..so tade dalam gambo



2 budak kesayangansss sambut besday ittewww


keluarga abg epi..thankssss..dari perak hokeyh!muah3


muke nak nanges tp cool..eh?


senyum ala irfan..aigooo..


kesayangan hati =)

dapat hadiah jugakkk..wuuuuu..dari yg teristimewa..my ayah




tatau pun ni sebagai hadiah birthday..lama dah nak beli..masa pilih2 aritu..ayah tanya nak yg mana..so i choose this one..yg kemain lama giler nak beli..wuuu..knapa?sbb leh amik selfie nye gambar..i loikeee!hikssss..thanksssss ayah!

then i got thissss..jauh budak ni dtg..haha..dari melaka..hahaa..afi!thankssss..tp jujur cakap..belom habis bace lagiiii..dlm prosessss..thanksssss pakcik!!



then balik ke kemaman ptg tu dgn penuh rasa happy tp sebak..kesayangans sumer lum balek..sobsss..tp kuatkan diri...keje punya tanggungjawab..

sampai2 kemaman..masuk rumah..then,,,ada 1 bungkusan atas meja makan..


dari tulisan tau dari makcik fifah..hahaha,,,macih dr ifa!


nanges tau takkkk..cantik gilosss..gambar aku n ifa sepanjang friendship..

aku kenal ifa masa 1st day dia lapor diri kat ortho..kat ward..ingat agy..aku ngan dia la sama2 tagging..hoho..best gilos tagging ngan dak ni..masuk air..air melimpah ruah nak kuar dari otak..so geng ar..sampai Mo aku ingat aku ngan dia 1 university melihat keakraban gua dengan dia..haha

tak habes lagi sakit jantung aku dengan kemeriahan besday ni..sbb 20hb..dapat kek lagi..=)


malu ittew

masa ni kebetulan ada program makan2,solat jemaah sesama..pastu diorg ada wat kek skali,,,=)
thanks kome2..

then balik dari tu..kuar lagi..dapat lagi kek..hehe..

thanks banje kek n chicken chop =) 
thanksssssss sumer yg wish n mendoakan aku..thankssssssssssssssss..kak nisa yg nyanyi2 bg voice note,,kak wani..siap bg video..nangesss hokeyhhhh..

thanks thanks thankssssssssssss..=)

salam sayang..ana basya





Friday, April 18, 2014

jAkartA aKu DataNG!


assalamu'alaikum..=)

end posting ortho,,aku dgn ifa gamble nak pi jakarta..masa tu sibuk pasal MH370 n banjir kat jakarta..tp gamble saje beli tiket..menandakan kami org2 masuk air lagi senget haruslah buat kerja2 sedemikian rupe...

habis je posting ortho,,aku n ifa drive pi KL..dgn bantuan ukasyah hassan atau nama glamour dia u ols kacah,dia la yg jaga kete pooh aku dgn baik dan berbaik hati hantar kitorang ke airport pgi2 dan ambik kitorang ptg2 kat airport..sobss..jasamu dikenang kacah!haha

nak fly ke jakarta..masa ni dpt berita dari org2 kat jakarta..kata hujan..masa ni dah rasa tanak pi..takut end posting stuck dlm banjir je..tp still pegi..lps kacah n ifa kata okay jeee...



alhamdulillah..sampai dengan selamatnya..dan cuaca gerimis masa ni..



sy n ifa menginap di wisma malaysia di jalan hos cokroaminoto..hohohoho..thanks encik azhar =)

thanksssss member masuk air n junior2 besttt gilerrrr baq angg..sanggup dtg lepak walau ada exam esknyaaaaa..i loveeee uuuuu ..muah3

ni masa pergi kota tua..street kota2 bersejarah..ni kerak telur..asli betawi..saje nak bg ifa rasa..

magnum cafe yg best utk pegi kalo org2 suke ice cream lazat berkrim!

muke penat ke lapo?sumbat bape byk dah makanan ni haaaa...kate nak jalan2 carik makan..haruslah byk2 makan..=P


kalo pegi jakarta wajib try garang asam..sedap gilerrrr weyyy..


teh botol sosro..favorite wa lepas wa nak balik mesia..before tu 5 thn tak penah2 suke..tettiba nak balik suke pulekkkkk..pekehel

sempat ke RSCM. hospital tempat blajar aku dulu..jumpe member2 aku..yg sempat jumpe je..diorg byk yg intern..sobss

selfie gopro..hohoho..


ni kat kota tua..suppose leh sewa basikal tu round2..tapi sbb ada event..diorg gune basikal tu.so..tak dapat..tade rezeki ifa nak pusing2 feeling gune basikal lama..

ice cream mochi yg maknyussss sedap


jalan2 kat grand indonesia =)

masa lepak2 dengan geng2 senget




dari kiri kim,ifa n me..
kim adalah ex housemates n geng sesat2 aku..n kali ni..kebetulan dia kat indonesia utk kelas exam..so mmg cun sungguh..dia bab2 bawak makan mmg terer..salute..thanks kim3


iga penyet yg sedapppppp gilerrrr..arghh stresss bila tgk..



siomay my fav!!nanges tgk balik gambar ni..

yg ifa makan masa kat mie tarik..mie saus jepang =P


mee goreng..yg jadik fav aku!aku bkn org yg suke mee..mkn mee goreng kakak aku n yg ni je..yg lain just makan2 camtu je..tak byk..

last day utk melepak..pegi kemang dgn geng2 senget..i enjoyed the performance..really2 enjoy that..thank u my friends..really2 appreciate it..


sy nak ucapkan thanks kat ifa sbb jadik partner in crime sy..buat sweet escape pulak pegi jakarta,,kacah yg sudi jaga kete n hantar n amik kitorang,,thanks encik azhar,warden di wisma malaysia utk penginapan..thanks kim2 yg teman aku n ifa jenjalan..n also hafis n emi..n qutrun yg havoc nak mati..lepak2 klv bising nak matii..hahahaa..mimi my dear..thanks bg aku n ifa tdo kat bilik ko..thanks min,haziq,zaki,asri, yg kuar lepak malam tu..last day lepak ngan midie,mas,faizal,syazwan,muin,mimi,emi..nama2 yg tak tersebut dlm ni..thanksssssss sgt korangggg..

buat member2 yg tak sempat jumpe..sorry..kesuntukan masa...sangat2..buat yg kirim brg yg tak seempat beli..sorry sgt...sgt2 tak sempat masa..sorry2..

buat temen2 indo..maap ya ga sempet ketemu..esp buat gaby ama surya..kangen banget nih aku..yuk..ketemu kapan2..kalian kalo udah mau nikah,kabarin yach..diundang yaaaa..

jakarta dah jadi negara kedua sy..thanks utk pahit manis di bumi jakarta..till we meet again..=)

salam sayang dan rindu dari ana basya,malaysia =)

posting oRtho


assalamu'alaikum..^_^

hello ortho =)

ingat lagi masa masuk posting ni..rasa macam..adoi..aku tak sukeeee giler ortho..sejak zaman study agyyy..guaneee niii >_<

masuk posting..my 1st day tagging..diorg kata..ortho nye posting heaven weyhh..rileks gilosss..tak stress..Mo baik2..specialist baik2...so mcm lega sikit...at least mende tak suke,tp environment best,so nanti suke,,,

tp apa yg terjadi di hari pertama..kena attack dengan specialist..sobss..sedeyh..
2nd day pon..sobssss....

then bermula lah kisah2 manisssssssssssssss masa posting ortho..rileksss giler..best gilerrrr..gua kalo boleh kasik 4 thumbs up gua kasik beb..mmg best nak mati..sumpah tak tipu..colleagues pun best nak mati..oh sayang gilerrr oiiii..okeh nampak tak excited kat situu?weeee


dgn colleague aku ifa..first time jumpe..trus sekepala..air dlm kepala nak kluar sbb byk sgt..haha


gua byk giler oncall dgn ifa ni..mmg masyukkk laaa kitorang..mantappp


dgn si kecik ain..ni blajar buat POP..simen2 tgn..gua test kat tgn gua..so nanti gua tau la patient rasa apa..


baru lps settle kan patient..gambar2 dulu..hak3


dlm OT beb..gua mmg enjoy sakan kalo ada OT..OT stiap hari rabu dan sabtu..mmg muke excited gua kalo time2 OT


ni kak long gua..dulu masa posting o&g,gua tak rapat sgt dgn dia..masuk ortho..kegilaan gua dan dia mmg tak dpt disangkal lagi..dia mmg sempoi baq ang!

ni time masa kitorang bertiga oncall..12 patients beb..menjonahhhh habesssssss...haha..tp sbb kami yg masuk air yg oncall..rileksss je beb..haha

ni masa assist dlm OT..hak3


berat gilos baju niiii,,pakai sbb nak kene xray patient dalam OT

tadi wa da cakap wa enjoy gilerrrr..sbb apa?sbb environment best..keje best..colleagues best..MO best..specialist pun best..oh yer..td gua cakap wa kene attacked dgn specialist kan..bese la beb..muke2 baru..tak reti apa2 agy..kene attack..baru la wa blajar kan..mcm ayah yg ajar anak dia..tp lps tu mmg happening habessss


lps round makan sama2..Mo or specialist siap banje agyyy..hikssss

siap bbq sama2..wa mmg bahagia gilerrrr


lepas round..ni otw nak g makan kat luar..haha

keje mmg keje..bukan tade keje..tp bila environment rileks n cool..mmg syiok giler keje...masuk keje kalo kul 7 sampai 5 ptg..kul 9 mkn pg,1 makan tgh hari..then makan ptg pulak..habis keje..g tgk wayang,main boling..lepak pantai..oh seriouslyyy..lepak gilerrrr


persiapan birthday ain..ni masa ortho la ni..betapa rileks nye ortho..so mmg byk masa nak buat surprise2 ni..hak3


habis keje kul 5ptg,,trus isi minyak kat kenduri kawin kakak colleague..hoho..happy tummy..happy us



offday,lepak kuantan dgn geng2 senget..happy us..makan2 jalan2..auw3


off sehari lagi.wa dgn jayanya dgn salwa n fariha pergi kl..wa drive..bertolak pg..blk ptg..sampai mlm..esoknye keje..tp demi nak jumpe member2 study sama2 kat jekartah tu..wa sanggup beb..n nak cakap meriahnya dunia ortho aku

cuti pulak byk sbb yg buat jadwal mmg meletop..pandai arrange2 kan..working hours cukup..tapi cuti berderet skali..so keje lama2,,then cutiiiiii..wa dgn family pegi kenyir masa ni..b4 ni pegi agro..kayaking..wink

ha ni kalo habes keje kul 5..lepak pantai makan kepok n sotong celup tepung..hohoho..mana tak naik berat aku kalo gini?haha

kenyir..=)


masa ortho..ni yg aku takleh lupe..banjir..kemaman jadik pulau..alhamdulillah rumah aku tak naik air..tp masa ni dgn tade air..stock makanan habis..rumah colleagues naik air..tumpang kat umah ramai2..masa ni la hubungan kitorang rapat sgt..makan maggi sama2..i feel good..ada hikmah di sebalik ujian yg Dia bg..thank u Allah..


ortho sgt best..bila kita kerja dgn org best..mmg best sgt..benda yg susah jadik senang..thanks colleagues,MO n specialist!
teringat kata2 specialist yg attacked aku masa 1st day n 2nd day,,,lps tu tak kene dah attack..best je..n hari last..aku ckp..bos,sy dah hari last kat ortho..terima kasih tunjuuk ajar dan maaf salah silap masa kat posting ortho..then dia cakap

"all the best utk medical..good effort." sambil senyum ikhlas..

masa tu rasa nak gugur je jantung..wuu..thankssss bos!!really make my day,,