tIng tOng

tIng tOng

Monday, July 01, 2013

sweet escape to Cameron Highlands ^_^

assalamu'alaikum wbt

hi2 sumer...sweet escape kali ni sbb sy nak start program transformasi minda hari ni (1 july 2013),tp still berjalan pegi cameron dengan family ^_^..alhamdulillah..sempat jugak melapangkan minda di sana selama 3 hari 2malam ^_^


bertolak kul 2.30 petang..besut --> tanah rata amik masa selama 5 jam ^_^


selamat tiba di villa dahlia..sejukkkkkk sangat!!!!


dalam villa..ada 3 bilik,2 toilet,perkakas dalam umah lengkap,leh masak sumer..puas hati ^_^


ruang tamu..^_^


toilet =P 

1st stop : cameron lavender ^_^ tiket masuk : dewasa rm5, kanak2 rm3

















2nd stop : cactus point 










3rd stop : strawberry point 




ada mushroom banyak kat dalam ni


see...da macam kilang kan?haha

bg peminat scones..sini mmg sedap!rm4.50 =)


next!





shud try diz..ice cream strawberry rm1 satu!

then balik jap,,rehat2,,then petang tu dalam kul 3 lebih,kuar pi ladang teh..bharat group..










view cantek!!


jangan lupa singgah di pasar brinchang...jumaat petang dan sabtu petang..kul 3 lebih tu dah bukak..n masa ni tak ramai sangat..kalo pi kul 5 lebih,jammed lagi..hua3..

murah meriah kat sini!




bg peminat fresh flowers,kat pasar ni ada sorang budak india yg jual..murah...1 jambak rm10,3 jambak rm20

malam tu,sebagai fans red warrior (TRW), 
semangat tak?haha

dan alhamdulillah...TRW juara!

piya : best player

besoknye tu sempat benti cameron valley..



then singgah r&R,kedai zul mee kari yang sangat wallahhhh!sedap giler mee kari..ni kedai ayah saudara saya..


thanks abg zaini n pak ngah,sebab banje makan..mmg sedap!!!!!!!

knape pi shah alam?sbb saya hari ni ada PTM di hotel synasti KL..^_^


skang dah kul 9.50 pagi,ada 1 jam lebih sket agy nak pi sana.thanks afi sbb hantar...wuuuuu...malas nak piii..so jom baca ni :

amalkan..insyaAllah

mari ikhlaskan hati..doakan smoga smooth je PTM..aura keje dah dekat sangat ^_^

salam perjuangan semua ^_^ apa2 pun kita buat,niat biar ikhlas kerana Allah,dan InsyaAllah dipermudahkan semuanya