tIng tOng

tIng tOng

Sunday, June 09, 2013

USS singapore terBaek!

assalamu'alaikum wbt

kome2 dah pi Universal studios blom?haaa kalo dah pi leh la kongsi2 kat blog,kat fb,kat mana2 laman sosial kan..hehe..so ni nak share,mana tau org nak bace utk tips murah meriah pi sane..wink3..tp package sy pi mmg murah meriah sbb free,kakak n abg ipar yg sponsor sumer..time kasih korang!!!hugssss..

so kakak amik package 3 hari 2 malam new york hotel ( hotel 3 bintang--> tp dah cukup okayh!) + uss..kalo korang nak hotel2 lain pun boleh..mengikut suka hati n citarasa korang lah..valid 1 april - october 2013..leh tengok kat laman web ni : 
ada yg 2 hari 1 malam,ada yg 3 hari 2 malam..pilih2 =)

new york hotel yg 2 org nyer 

proceed utk hari ke USS,dah kene kumpul kat lobi pukul 8.15 pagi..kul 8 tu leh dah kumpul sana,sbb nnti nak kene isi memacam la kan mcm kat airport arrival n departure card.nama pun nak lompat negara..hua3..tips breakfast pagi,kalo pergi weekend ni,haaa..pi la jam 6 pagi..so,cam tak ramai sgt org..jam 7 tu cam ramai gilosss..ngan budak2 skolah agy..aiyakkk...hehe..tp kalo korang mmg suka suasana hiruk pikuk manusia,silelah pi lelambat pn takpe =P



muke excited nak pi USS..wink3

So perjalanan lps tu..cam biasa berurusan kt 2 airport..mesia n singapore..so 2 kali turun naik bus..perjalanan kurang lebih 1 jam setengah..aritu jam sket..hee..bile sampai je sane..rasa cam nk lompat2..excited u olssss..weee..naik escalator then da sampaiii


tempat bus tuh stop..then kumpul balik sini kul 7 malam..naik escalator tu,USS kat situ..
ambik gambar bebanyak hokeyyy..nk kongsi yg titew leh kasik awesome n superb yg wajib try..

b4 masuk USS..wink3..comey kan logo diaa =) so wajib amik gambaq

jom masuk jom..
so b4 apa2,jangan lupe amik map kat situ yer..malas amik map nnti sesat jalan..

Transformers...ni mmg superbbbbbbb...wlpn queue sgt pjg u ols..Tp tak mematahkan semangat kamiii..tips utk mende2 superb,takpe beratur ppanjang..mmg ramai org nk masuk..so xdo mslh..weeee..dalam tu mmg best la..cam real je kann..hehe..wlpn titew tak tgk sume citer tu..titewww suke bebenooooo haaa..weeee (aritu tgk transformer kt Shah Alam..bru la tau bet upenye..okay lmbt :P)


bergambo dulu,amik feels b4 beratur panjang =P


ada gaya robot tak =P


masa beratur panjang tu,ha ni la rupenya kat dalam tuh


mmg best giler!sape nak beli ole2,silelah..

Roller coaster..ni pun mmg terbaik..dalam byk2 yg try kat sunway,dufan Jakarta n genting,ni la yg terrrrbaaaiiik...high speed bebeyhhh..sila la try..kitew pun takut2 berani saje..Tp try gak..heee..


pastikan tinggi anda cukup utk naik


lepas naik..habis shawl ittew..haha..
sapew naik dia awesome! =P
Mummy revenge..ni xleh wat msk beg..so sile letak di locker..locker 1 jam pertama adalah free..so gunela sebaiknyeee.just masukkan tarikh lahir n warna kegemaran..letak bag time masuk mummy revenge ni cukup la..haha..ni cam ala2 roller coaster..Tp indoor yg scary jugalah sbb gelap..kalo terputus kepala dalam tu,sape nampak?hehe..Tp roller coaster lebih awesome..spe naik roller coaster ni leh mengaku awesome..ehem..hihi




Lights camera Action ni pun bestttttt...dalam dia cam bebetol action..best gilossss..Tp syg kejap sgt,,kalo kat gelanggang samudera ancol jakarta,lame action die..Tp action dia mmg superb..tak menyesal masuk yowwww,,




4D madagascar pun besttttttt..weeee..senyum sampai tak nampak matewee..

makang2 time =)

b4 makan..cam loser sbb dah takde energy 

muke makan..mmg lah camnih =P

Utk mkn2, kitorang makan kt oasis spice cafe..tak leh nk kate murah la kan,sbb sumer dalam ni maheyyyyy..kalo nk save,bwk je roti or mknn2 segera (sbb dia tak check ape pong kat kaunter masuk) bwk air botol skali..dalam saner refill je..so korang takyah membazir..kitew g ngan kakak..tu yg lunch..kalo g sendiri,tak lunch bebetoi kottttt..heee..jimat!



Jgn lupa hiburkan diri menonton persembahan hollywood..best!!

kat bawah ni gambar2 lain masa kat USS..tak larat dah nak menulis..wink2..check it out =P


jangan lupe lepas g USS,balik umah study yer adik2..biar mak ayah bawak jenjalan tempat lain lak..=P









masa kecik2 dulu tak sempat main..so main la jap kan =P



beloved sis n bro in law..thanks n sorry 4 everything..#love

panda mok2 yg suke main2..haha


yuhuuuu..


cakkkk


malaysian yg wat lukisan kat mukeeeee kt depan tuh

Utk muslim,ada facillities surau..dekat dgn tmpt roller coaster..betol2 sebelah locker situu..locker yg 1 jam free tu..hehe.pastu utk refill air,takyah risau sbb kt mne2 ada tmpt refill air tu..so korang leh jimat utk beli 1 key Chain sbg ole2 utk diri sendiri..hehe..so kalo korang gune package ni,tanak bwk duit dollar pn xpe..just bwk mknn siap2 n botol air. Nnti da blk hotel leh melantak mkn kt dpn new york hotel..warung Fauziah ali..sile pesan ayam penyet..sedap!kalo nasi goreng,burger,kate kakak n abg ipar tak sedap..Tp tekak memasing,so terpulanglah..


bye2 USS..sy bg awak 5 bintang!


sesape nak beli ole2 boleh la..


comey giler chocs kat atas2 nihh


next : sentosa island InsyaAllah

Pjg bebenoooo haaa dah nulis..Low back pain haa teman..haha..Tp semoga bermanfaat pd yg nk pi uss dgn harga murah meriah..kalo ada nk tanya,sile tanyeee,,


Take care sumer..:)





No comments:

Post a Comment