tIng tOng

tIng tOng

Sunday, June 09, 2013

CuTi2 JoHor ^_^



assalamu'alaikum wbt

hi semua...entry nih actually bukan sepenuhnya pasal cuti2 kat johor..tp sebenarnya kebetulan..sbb apa kebetulan,sbb sebenarnya ni nak pegi USS,singapore,tapi sbb package yg kakak amik untuk ke USS tu + dengan penginapan di new york hotel,johor selama 3 hari 2 malam..weheee..jadi jenjalan johor mestilah adeee..kalo tak membazir..haha..kalau da alang2 korang datang Johor,datang laa pagi2 kan..then pergi ronda2 johor..danga bay would be nice la kan..tp kali ni kami memilih JPO..


me n syikin depan JPO

kitorang g hari tu pagi jumaat dari shah alam,so sampai around kul 11 pagi..so sblm check in jam 3 petang,kakak nak pi melawat "kawasan jajahan" kat Johor Premium Outlet..so pi sana dulu..tade duty free la kan cam langkawi n labuan..kalo kome2 suke brg2 branded,okey la pergi sini..bus senang nk dpt..:) check it out gambar2 di bawah..weheee



















makan jap =P

then check in di new york hotel..=P..stakat kami di sana..mmg puas hati..parking dah free,breakfast sedap,then ada wifi...even takde la terlalu laju..biasa lah hotel punyer,ramai bebeno nak pakai =P..yg penting line hp wallah..tade masalah =P

katil selesa,ruangan pun selesa,service pun bagus dan cepat


toilet siap ada bathtub hokeyh!

just biasa lah..makanan memang mahey lah kan kat hotel..so kitorang makan depan hotel ni..ada cam warung gitu tau..tapi mmg tip top ayam penyet dia..sama cam kat Jakarta!wallaweyyy sedap gilosss..hehe..

then kitorang singgah umah family abg ipar sy jap..n jumpe si kecik comey ni..muka cam cina!haha..then makan sate,abc,karipap..sampai tade ruang dah dalam perut ni..tip top punyer layanan..thanks korang!


ni lah budak comey tuh!wink2
then malam tu balik hotel..tdo...untuk pi USS besoknyeee (sabtu pagi)..so utk hal2 yg berlaku di USS,sy akan update utk entry seterusnya..

hari terakhir,kitorang check out awal..lepas bekpes,check out pi "kawasan jajahan" aku plak..haha..pi puteri harbour family theme park..actually tak penah tahu pong ada mende alah ni..haha..tapi terlalu masa nak cari kawasan masuk legoland...so singgah la kejap =P












say hello to hello kitty 


cam sedondon lak ittew..eh?haha

serba ringkas pasal tiket di park hello kitty n the little big club ni...

kalau beli tiket mykad --> rm55/person..n kalo tak,rm75..

yang lebih menarik..kalo nak dapat 2 park pass (hello kitty n da little big club),harganya lebih murah!!rm110 utk pass yg normal,dan hanya rm85 utk yg pass mykad!!menarik hokeyh!!anda jimat rm25!

hehe..anak2 korang atau adik2 korang mesti sayang korang lebeyh nanti..keh3

 utk LAT's place..leh check it out kat sini :

dan untuk keterangan lanjut puteri harbour family theme park ni,leh layari di website ini :

selesai singgah sekejap,kami meneruskan perjalanan ke legoland..hehe..bukan nak main pong..sbb nak balik dah pong..n tade dalam activity pi pong..next time bebeyh..simpan duit bebanyak,mai balik sini yerk..haha..skang mampu tgk n amik feel utk menabung..keh3


dari parking ke tempat legoland..memerlukan stamina utk berjalan..sile pastikan anda tidak semput =P


mmg cantek logo depan legoland ni..weeee..


untuk ticket..leh tgk kat sini

sbb dia banyak type..so pilih yg mana suke mengikut kesesuaian umur dan citarasa..harga termasuk rm10 voucher makanan..so jangan risau lah kalo lapar kat dalam sane..wink3

kalo korang rasa malas nak drive,n sbb kene charge parking lagi or tade transport nak pi,haaa..jangan risau..ada bus..boleh pilih mana korang ske bersesuaian waktu yg korang ada..check it out here

haaa..nak survey yg lain2 lagi..sile lah ke laman web rasmi legoland di 


selesai sudah semuanya..tak rugi bercuti dalam malaysia..banyak lagi tempat2 menarik yg belom diterokai..wink3..buat sweet escape mcm suweeeeettt je kann..haha..okay lah..take care sumer..jumpe di entry yg len..








No comments:

Post a Comment