tIng tOng

tIng tOng

Wednesday, January 09, 2013

it's not goodbye

salam buat semuanya..hello Malaysia..

saat menulis entry kali ni,sy sudah selamat sampai di LCCT..ni tgh tunggu flight pegi kota bharu..still ada masa 3 jam lebih lagi..tunggu ayam kfc tade lagi haaa...tgh digoreng katanyaaa..org lapoo haa...tak muleh nak berfikir...okay tak penting!huahuahua

ni bkn lcct tau..ni kat terminal 3 soekarno hatta jakarta

al kisah bermula segala cerita...nak balik for good ke malaysia,,so sy sempat menghabiskan masa bersama kesayangan2 malaysia dan indonesia sy yg berada di jakarta..kami sempat jumpe utk kali terakhir b4 sy balik ke malaysia..

dari tangerang balik tuh,jumpe ngan mas...wuuu..sedeyh giler rasa masa jumpe..even duk kat k,trg je..tp cam adoiii..awat la sewdeyhh sgt tatauu..T_T..thanks mas,utk gelak tawa,gossip,caring each other,cam best giler kawan ngan ko..thanks n sorry for everything mas..jaga diri leklok..sobss..

comey sgt bantal nihhhh
dengan kesayangans moestopo. kitorang lepak kat bangi kopitiam area2 moestopo...habiss sumer citer kluarrr haaaa,,,hahaa,,macam2 weyy..yang takleh nak tulis sini haaa..hehe..walau apapun,sy mendoakan yg terbaikk utk sumer..ihiiyyy..okay masa ni mata saya masuk habuk banyaakk sgt,,byk bebenooooo T_T..depa laaa duk suruh kasik ucapan utk sorang2..haaa..mau haku tak menangissss..ehh...masuk habukk..cover2..haihhh..haku menangis sebak oinkkk..takpe2..air mata ni utk kesayanganssss....thank u utk waktu lepak2,pastu banje makaaangggg,pastu kasik hadiahh..mana tak berhabuk mateeee,,,,sayang kome2,,,T_T

my kesayangans yg dpt hadir..sayang korang ='(

i got this...='( thanks korang!!
key chain comeyy..thank u mimi ^_^

melepak ngan dak2 ukrida n UIN sorang..sesat..haha..deme2 duk ngajo main daun terop..betoi ke idak eja nih pun tatau haaaaaa...aigooo..pastu duk berdiskusi ttg masalah duniaaaa sampai malam sikit..keh3...al kisah tak sedar diri hade kelas,tp nak wat camne,bukan senang nak melepak dengan deme2 haaa...haku kalo dah start membebel mana leh sekejap2..tak masyuuuukkk rasanya,,kuang3..utk yg dibebel2,maaaapp yerrrrr..=p

see..daun terup kann..hahaha
saya juga sempat ke majlis perpisahan Encik Ludi dan keluarga, di mana mereka adalah keluarga sy di Jakarta...banyak membantu here n there..sangat ramah,sangat berkeluarga, sangat baik..sebak ketika melihat encik Ludi menangis ketika memberi ucapan di majlis tersebut..apa2 pun,selamat berkhidmat di Malaysia..doa saya mengiringi kalian..jumpe lagi =)

keluarga encik Ludi (hiro tade dalam ni) + KA..selamat berkhidmat dr KA..haha..jumpe ko kat Pagoh InsyaAllah..kawen jemput aku weyyy....blanje makan dulu arh b4 kawen..haha..gossip2 lagi wokeyhh

2 hari before balik..group survivor yang buat sy tak kering gusi..ketawaaa jee dalam kete..bagus tau jumpe diorg after exam..therapy terbaik..elok je diorg tunggu kat depan fakulti pergigian tuh,elok aku jalan kat sanaaa..haaa..tu diaaa..depa duk hon2 keteee..terima kasihhh pakcik makcik terokkk..hahahhahaha..study hard,party harder..hahahhaha =p..all the best UKDI..=)

last day jumpe ngan diorg..='(


partyyyyyyy!!!

then terakhir skali...semalam...semalam penuh dengan surprise..dari group paed,yg ajak jalan2 n kitorang akhirnya pegi photo box,bergambar menggila2..mereka2 ada karakter masing2..10 full weeks dengan diorg,macam2 feeling ada..thanks korang!diorg then kasik gambar bawah ni,n tulis tu..thankkkk uuuuuu..='(...all the best..^_^..



then balik,before kuar malam tu,menunggu seorang kenalan jakarta,nak jumpe kejap katenya,n i got present dari dia...then malamnya,duk lepak2,sekali dikejutkan dengan kek comey yg diorg buat sendiri,sambil nyanyi2,OMG,masa tuh duk tahan tamo kuar air mataaa haaaa....

mula2 ingat diorg beli kat sini..tp rupa2nya diorg wat sendiri haaaa..thank uuu ='(

pastu duk lepak2 agi,duk menggila2,then amik2 gambar..asri duk blanje makan..dah tak kasikkk haaa.hafal plak aku makan apaaa...grrr..thank u asriiiii..=(..then fad n emi kasik hadiah..rasa cam eh??apa korang niii???grrrrr..saje nak wat haku nangesss haa.then min plak haaaaa...kasik hadiahhh..adoiii..cemaneee tamo nangis...ku tahan juaaaaaa..sampai masuk dalam teksi,OMG,air mata laju turunnnn...cam pam air pecahhhhh..pecahhh pecahhhh..sobssss

comey kaaaannnn..wuuu..thank u min2 ^_^

terkejut sgt!then sebak baca kad korang ='(

thank u sumer!!!sayang korang!
hari ni,which is pagi tadi,dengan barang berlambak tak hengattttt,haku dengan penatnyeee mengemaass sampai tak terkemas,kak su datang bawak boarding pass yg sudah di print..thank u kak suuuu!!!!be strong!nnti balik kayhhhh...then qutrun n kim2 antar gi airport..masa ni tak nanges..sbb maybe rasa cam nanti nak mai lagi..

buat kim2..be strong my dear..ada setahun je lagi..jatuh bangun ,sukses dan gagal itu kehidupan..jadi berdepanlah dengan semuanya dengan hati yang tenang..insyaAllah

bye2 qutrun...jumpe lagi bahh..hehe..kene kuat semangat slalu...walau sedih,walau sakit,walau  susah,hidup tetap harus diteruskan..semangat!!!
banyak sangat wish,bbm,sms,twitter,fb, ucap selamat balik..sobsss...T_T..time kasih sumerr..='(

terima kawan2 yg sudah banyak membantu,mendukung,menjadi sahabat yg sangat baik,,korang ada ketika saya jatuh dan bangun,tetap percaya bila yg lain sangsi...terima kasih sahabat...terima kasih untuk canda tawa..terima kasih utk linangan air mata yg buat saya lebih mengerti apa itu erti persahabatan..terima kasih untuk semuanya..untuk member2 yang tak tersebut di sini,sorry sangat2..kalian sumer di hati sy..

untuk kawan2 yg masih di jakarta..kuatkan semangat..jatuh bangun itu biasa...be strong...sy tetap ada..mungkin tidak di depan mata,tp selamanya di hati...keep in touch

kita menangis ketika bersedih..kita menangis ketika gembira,,air mata  itu punya erti yang bermakna