tIng tOng

tIng tOng

Saturday, September 22, 2012

special dedication for my best friend ^_^

kikihello sumerrr...assalamu'alaikum (w.b.t)...

hari ni tetiba dapat ilham untuk menulis tentang best friend sebab baru lepas tgk Jane by design..then rasa macam rindu sesangat dengan best friend 2 org ni..so here we go,kali ni tentang best friend yg pertama yaitu afi..hiksss...type yang cold habes, but he‘s the one that i can count on..=)

me n afi masa tunang abg epi
 smile
Kami membesar sama2..dia lahir 1 april,n saya 19 april..di tahun yg sama..but still, dia lebih tua..hikss..=Ptongue..let’s count on second,so he looks older than me aite?=p

What i really like about him,dia pendengar yg sangat baik,me always carik dia bila cam nak let out apa yg ada kat hati,yg tak mampu nak share dekat org lain..mungkin juga sbb dia my cousin yg rapat dengan my family,so ni buat dia lebih memahami apa yg terjadi..


raya ke-6
 

Hey hey hey,dia pernah menyamar jadi my boyfie..hiksss..al kisah me melarikan diri dari suatu keadaan yang susah untuk dijelaskan,,hehe..=p..so dia settlekan sumer mende..dia yg jawab call n sumer2..hihi..

Dia pernah teman saya pegi carik kot navy blue,n i really2 appreciate that..berputar2 carik tak jumpe,still dia temankan sampai sy yg lelah carik ,then ajak balik umah..haha..thank u afi ^_^kiki


Dia slalu ada time sy sedih..slalu ada..

Kami pernah gaduh!hahaha..bayangkan afi gaduh dengan saya.hiksss...tanak gaduh dah.=(frown..

Dia ada masa sy break up..dia tenangkan saya..=)smile

Dia penah tade time sy perlukan dia,n saya marah sgt...=p (sbb dah selalu ada =p)


eh eh eh..afi ajar saya dengar lagu meet uncle hussein..hiksss..lagu2 sy kan sumer mendayu2..mana ada genre aneh2..haha..

Sy selalu kacau afi..haha..n masa matriks, sbb hampir tiap2 hari sms ngan dia,my roommate ingat dia boy friend saya..=p tp mmg ramai pun yg salah faham dengan kitorang..buat2 je la tatau,sbb kitorang tau camne kitorang..dah macam sibling =)

Afi ada gf..tp sy tak baik dengan gf dia =p..

Afi jahat...sbb Afi slalu kate saya gemok..tau la dia kurus kering!hahaha =p

afi sangat suke dengan skate..dulu sy penah kate nak ikut tgk dia main..dia kate tggu dia pro dulu,baru leh kasik tgk..masa tu terasa sedih..haha..tp tu arh modal nak kasik afi bawak tgk..haha

Afi slalu tegur sy pasal banyak mende,sbb yer,kekadang sy tak matang..=p


Sy type yg slalu buat hiruk,sy penah kacau afi kate sy nak g hospital,n bila dia tanya nak buat apa,sy kata sy sakit, padahal sy nak teman mirah (my best friend yg sorang lagi) nak buat check up. Then buat2 malas sangat nak g berubat,,,then dia tenangkan sy,macam2 dia nasihat..n masa tu even sgt rasa terharu,tp rasa bersalah sgt,so masa kasik tau sy gurau je,afi senyap trus,sy yg gelabah..haha.tidur malam trus tak lena..esoknya baru afi balas kate tertidur..sy marah la..then afi kata padan muka kacau org lagi..hikss *ketok diri sendiri*

Sy slalu marah2,,,tp tu biasa...sy slalu cakap kasar2,n tu biasa..tp kalo afi marah,okay tu tak biasa..saya takut =p (sbb afi jarang marah)

Afi susah nak mulakan dulu,maksudnya cam nak contact dulu,nak sms dulu..so bila dia yg mulakan,so tu mesti ada yg penting..cthnya,time sy majuk dulu,sy senyap setelah sekian lama, tp masa tu sms dia ttg slamat malam sth2..=p..then masa sy nak operate dulu..=p..masa dpt tu,rasa cam nak terbang..boleh tak camtu?hahaha

kalo g kuala terengganu dulu,sy takyah risau pasal transport,pasal bodyguard..sbb sy ada afi..sy kacau dia pepagi,suruh antar kat stesen bas..masa mak ada kursus,afi arh jadik mangsa kene bawak sy g jenjalan..sampai afi penah tanye "awak tak penat ke jalan2?" hahaha

Sy yang banyak share,merepek2,kacau2,tp afi jarang sangat..kene korek2 dulu,baru nak citer..susah kan..sbb tu slalu makan hati..hahahaha..sbb tu bila afi kata nak tau sesuatu tak,mata yang ngantuk trus segar sbb bukan senang nak dengar afi nak bercerita

Afi is the best,,,org2 pertama yg akan sy kenalkan kat my future husband adalah afi n amirah, after my family..=)smile

Persahabatan itu lebih ke persefahaman hati..sbb kita tau dia penting dan dia tau kita penting,so banyak mana pun salah faham,pasti kita sedaya upaya betulkan..semoga persahabatan ini kekal selamanya..

 special song just for u =)
video


p/s : nanti2 pasal mirah plak..=) insyAllah

No comments:

Post a Comment