tIng tOng

tIng tOng

Friday, July 06, 2012

i miss arwah abg..so much

assalamu'alaikum wbt

me baru lepas tgk video pasal kematian izwan pilus,  pesanan terakhir arwah kat aril...n suddenly i cried...i miss arwah abg...so much

arwah abg..mohd hanif mohd zaki..he's my eldest bro..dulu...=(

arwah abg pergi dah 6 tahun lebih..18 march 2006..tapi memori tak pernah luput..tak pernah..=(

izinkan me untuk meluahkan..


pagi 18 march 2006 ; arwah abg berkeras nak antar me g kelas, suppose my auntie yg antar, but then he said nak carik tiket buat abg epi nak balik penang..dia bangun tak payah me kejut hari tu..huhu..slalunya me yg kejut stiap pagi untuk dia pergi practical, my mom dah wave bendera putih if nak kejut arwah..so mom bagi me la sbb anak dia ni kan garang n mulut bising..so every morning i used to wake him up..arwah practical kat around besut, so memang arwah duduk kat rumah..

me dengan arwah b4 arwah praktical,tak rapat sangat pun...arwah rapat ngan abg epi..rahsia abg epi ada dengan arwah, n vice versa..tp since arwah practical kat rumah n me plak baru lps spm, so masing2 duk rumah, masa ni baru kitorang rapat..i used to cook untuk arwah untuk makan tgh hari, n wake him up setiap pagi..hmm...setiap kali masak, masaklah apa saja,tak sedap macam mana pun,he never complained!yes..tak penah!n stiap kali kejut dia pepagi, dia mmg tak penah marah,tp me yg meledak,,dia just bukak mata, n sometimes dia kenyit mate, then dia tidur balik..then me membebel2 , then dia bgn, dia senyum, pastu me keluar dari bilik dia sambil membebel2..me jahat kan..hmm!=(



dulu tau kan hp 3310, leh mms kan..arwah hantar 2 mms malam kurang lebih seminggu b4 arwah pergi 1) i love u ; 2) i miss u..me cam tgk, then save je la kan, n terdetik kat hati,pekehel abg aku neyh?lepas dia pergi, tu lah pengobat hati untuk arwah,,hmm arwah kalo balik malam2, dia akan call me utk bukak pintu..me sbb kene bangun kan memalam,kacau tido so cam, mestilah marah,tp arwah senyumm jee..=(

dulu depan bilik me, ada computer..arwah slalu ada depan tuh, n lagu dia slalu dengar n ulang2 masa tu adalah biar putih tulang dari dinamik..=(..lepas arwah pergi,me terjumpe lirik lagu tuh dalam kete..n lirik lagu tuh sgt meruntun hati..dalam hati me,arwah tahu ke dia nak pegi...=(..arwah byk melepak kat pantai,me baru tau lepas dia pergi..maybe arwah dah tahu dia nak pegi..arwah pakai baju melayu kuar malam..arwah baca yasin kat bilik..banyak sangat mende jadi...ya Allah, rindunya kat arwah..

arwah pergi mendadak sangat..arwah kluar petang tuh,tetiba mak dapat call dari best friend abg, cakap abg accident masa nak g setiu..arwah abg accident naik motor kesayangan dia..=(..arwah abg ada cakap,tanak dah naik motor camtuh,nak naik scooter je..hmmm...arwah abg sempat ajar me bawak motor..since ayah tak kasik me naik motor,so arwah abg ajar me time pagi2 tade org kat rumah..

masa pegi hospital setiu,best friend abg kata arwah dah tade..me n abg epi masuk bilik mayat,me tgk arwah terkulai kat atas cam meja,masa me pegang, arwah tak bergerak langsung,i try to call him, tp arwah tak bergerak langsung..masa tu me cakap kat diri me,me tanak marah2 dah, walau kene kejut banyak kali pepagi,but plz abg, bukak lah mate..wanna talk to u..even for awhile..but then..takde apa yg berlaku...arwah dah memang tade..=(

lepas arwah pergi, me takleh duk kat mana2 dalam rumah..semua ada kenangan..duk dalam blik,mesti cam terdengar arwah ketuk pintu, sama ada dia cakap nak kluar or apa2 je lah..duk kat dapur, me teringat arwah makan..me dah takleh masak apa2 dah masa tu..tgk tv,me terbayang arwah jalan kluar dari bilik sambil sengih2 angkat kening...i miss u abg.. 

abg..anah rindu sangat..hanya mampu berdoa dan titipkan yasin untuk abg kat sana..salam sayang rindu anah kat abg...=( 


2 comments:

  1. b strong anah...ak bce cter ni (eventhough ko pnh cter feeling die cm lain dr bce entri ni)...nangis kojap....ak dpt rse feeling ko time ko kehilngan die....

    ReplyDelete
  2. sape eh ni?hmm...anyway,thank you..i'll..

    ReplyDelete