tIng tOng

tIng tOng

Wednesday, July 11, 2012

edit da pic!

hye2 assalamu'alaikum wbt

ahad baru2 ni,  8 july 2012, tok pa or YB Dato' Mustapa Mohamed ada datang kat jakarta, dan ada majlis ramah mesra bersama student kat sini..al sebab me sangatlah mati kutu dan da tatau nak buat apa,me gagahkan dan gigihkan diri utk datang dengan kim2..hikssss >_<

namun entry kali ni bukan pasal YB ni,tapi pasal kisah me duk edit gambo2 yg diambil kat Malaysian Hall ni..okay,1 st nak cakap, lighting sangat tak best,dan menyebabkan al hasil kerja tangan mengambil pic nih membuat beta berduka cita..sobss..dan membuat me dengan gigih meng edit gambo2 yg ada untuk kelihatan lebih cantek..well sbnrnya me lebih suke dengan originality dari gambo,BUT,kali ni,al hasilnya tidak menggambarkan keadaan yg ada..hikssss..apa kamu merepek ni labuuuuuu..

moh ler saksikan..antara pic2 terpilih untuk me edit disebabkan sangatlah suram lagi bermuram durjaaaa

before

after

ni yg 1st pic me edit..pakai contrast n so on..even tak dapat la yg bebetol cam edit kat kedai kan..me mmg fail lah bab2 edit,sbb well u know,hobi amik gambo jee..edit2 ni maleh bebeno, maleh duk ngadap depan lappy..

moh to da next pics plzzzz


ehem!hehe


mat bunge!


photo shoot best neh 


tunggu sape tuh?haha


suke giler gambo nih


memang cun!

gfs cantek!

miss bunga cantik!


ihiiyy..khas utk korang!


ni la antara gambo2 yg diedit sampai kul 4 pagi tuh..haha..pastu kul 8 baru terkedek2 packing kan..hahaha..seb baik sempat settle sumernye..cam lipeh kudung!kikikiki..anyway, bila kita buat mende yg kita suka,tak terasa pun kan?puas sgt!!!


min2 yg sweet datang kasik me bunge!
oh yer!today birthday min..happy birthday my dear ^_^


gambo nak scandal je kan?hahaha..meet my junior @ my friend, bobo..he's a talented singer


cintakan bunga,bunga kan layu..jadi,cintailah Yang Maha Esa ^_^

bebas karya,ana basya

p/s : kome2 dalam gambar ni jangan saman eh,dah gunakan gambar2 ni taruk dalam blog neyh!kikikikiki

lots of love..anah ^_^



Sunday, July 08, 2012

sebak =(

baru balik dari rumah mardani..tetiba sebak..hmm..i know this is the last time i met them before i go home tomorrow...yes sebak..rasa susah bernafas..air mata tak keluar,tu perasaan bila mata pun tak mampu nak gambarkan apa yg ada kat hati


kami bertemu..kami berkongsi..kami bertengkar..kami marah..kami sayang..kami tolong menolong..kami enjoy..kami bersama-sama..


kami memaafkan..kami bertolak ansur..kami memendam..kami merasai..kami saling melengkapi dan saling mencuba memahami..


n now, we have to say goodbye..i hate goodbye..yes i hate it..but friends forever kan?our friendship never die..

love u gurls..sorry for mistakes..thanks for everythings...*hugs*


Friday, July 06, 2012

i miss arwah abg..so much

assalamu'alaikum wbt

me baru lepas tgk video pasal kematian izwan pilus,  pesanan terakhir arwah kat aril...n suddenly i cried...i miss arwah abg...so much

arwah abg..mohd hanif mohd zaki..he's my eldest bro..dulu...=(

arwah abg pergi dah 6 tahun lebih..18 march 2006..tapi memori tak pernah luput..tak pernah..=(

izinkan me untuk meluahkan..


pagi 18 march 2006 ; arwah abg berkeras nak antar me g kelas, suppose my auntie yg antar, but then he said nak carik tiket buat abg epi nak balik penang..dia bangun tak payah me kejut hari tu..huhu..slalunya me yg kejut stiap pagi untuk dia pergi practical, my mom dah wave bendera putih if nak kejut arwah..so mom bagi me la sbb anak dia ni kan garang n mulut bising..so every morning i used to wake him up..arwah practical kat around besut, so memang arwah duduk kat rumah..

me dengan arwah b4 arwah praktical,tak rapat sangat pun...arwah rapat ngan abg epi..rahsia abg epi ada dengan arwah, n vice versa..tp since arwah practical kat rumah n me plak baru lps spm, so masing2 duk rumah, masa ni baru kitorang rapat..i used to cook untuk arwah untuk makan tgh hari, n wake him up setiap pagi..hmm...setiap kali masak, masaklah apa saja,tak sedap macam mana pun,he never complained!yes..tak penah!n stiap kali kejut dia pepagi, dia mmg tak penah marah,tp me yg meledak,,dia just bukak mata, n sometimes dia kenyit mate, then dia tidur balik..then me membebel2 , then dia bgn, dia senyum, pastu me keluar dari bilik dia sambil membebel2..me jahat kan..hmm!=(



dulu tau kan hp 3310, leh mms kan..arwah hantar 2 mms malam kurang lebih seminggu b4 arwah pergi 1) i love u ; 2) i miss u..me cam tgk, then save je la kan, n terdetik kat hati,pekehel abg aku neyh?lepas dia pergi, tu lah pengobat hati untuk arwah,,hmm arwah kalo balik malam2, dia akan call me utk bukak pintu..me sbb kene bangun kan memalam,kacau tido so cam, mestilah marah,tp arwah senyumm jee..=(

dulu depan bilik me, ada computer..arwah slalu ada depan tuh, n lagu dia slalu dengar n ulang2 masa tu adalah biar putih tulang dari dinamik..=(..lepas arwah pergi,me terjumpe lirik lagu tuh dalam kete..n lirik lagu tuh sgt meruntun hati..dalam hati me,arwah tahu ke dia nak pegi...=(..arwah byk melepak kat pantai,me baru tau lepas dia pergi..maybe arwah dah tahu dia nak pegi..arwah pakai baju melayu kuar malam..arwah baca yasin kat bilik..banyak sangat mende jadi...ya Allah, rindunya kat arwah..

arwah pergi mendadak sangat..arwah kluar petang tuh,tetiba mak dapat call dari best friend abg, cakap abg accident masa nak g setiu..arwah abg accident naik motor kesayangan dia..=(..arwah abg ada cakap,tanak dah naik motor camtuh,nak naik scooter je..hmmm...arwah abg sempat ajar me bawak motor..since ayah tak kasik me naik motor,so arwah abg ajar me time pagi2 tade org kat rumah..

masa pegi hospital setiu,best friend abg kata arwah dah tade..me n abg epi masuk bilik mayat,me tgk arwah terkulai kat atas cam meja,masa me pegang, arwah tak bergerak langsung,i try to call him, tp arwah tak bergerak langsung..masa tu me cakap kat diri me,me tanak marah2 dah, walau kene kejut banyak kali pepagi,but plz abg, bukak lah mate..wanna talk to u..even for awhile..but then..takde apa yg berlaku...arwah dah memang tade..=(

lepas arwah pergi, me takleh duk kat mana2 dalam rumah..semua ada kenangan..duk dalam blik,mesti cam terdengar arwah ketuk pintu, sama ada dia cakap nak kluar or apa2 je lah..duk kat dapur, me teringat arwah makan..me dah takleh masak apa2 dah masa tu..tgk tv,me terbayang arwah jalan kluar dari bilik sambil sengih2 angkat kening...i miss u abg.. 

abg..anah rindu sangat..hanya mampu berdoa dan titipkan yasin untuk abg kat sana..salam sayang rindu anah kat abg...=( 


Tuesday, July 03, 2012

wanna go to beach






i wanna go to the beach
i don't care if it's decadent
i don't know where my spirit went
but that's alright


i wanna go to the deep
cause there's nowhere i want to be
and nobody i want to see
but that's alright


particles of pain in my brain
i guess there are here to stay
they work their way inside
and i can't hide or even walk away


you can convince the world
that u're some kind of superstar
when an asshole is what u're
but that's alright


waiting, hating the shit life through my way
hating, waiting to make my escape


i wanna go to the beach


i know that i'm no one for u
but that's alright
that's the way for me to learn
learn to accept things which i hate the most



p/s : can't remember where i got this poem..but this poem truly showed what i feel right now

testimonial dari mereka


assalamu'alaikum wbt

read notes @ facebook again n again..oh how i miss our friendship ^_^



-ati-



Anah orangnya periang. Beliau paling menyukai pooh sehingga semua yang ada kaitan mengenai pooh akan dibeli olehnya. Anah juga seorang yang senang membantu orang lain tidak kira dalam bentuk uang, tenaga, pikiran dan sebagainya. Beliau tidak pernah mengeluhkan akan sesuatu hal.Beliau juga seorang yang aktif, suka main boling dan suka berjalan dan tidak bisa duduk diam dirumah. Anah kelihatannya matang, tetapi perwatakannya tidak. Beliau seorang yang tegas dan bisa diajak berbincang dan menanyakan pendapat. Walaupun anah makannya agak banyak, tetapi tetap kurus. Overall anah orangnya baik dan mempunyai sentimental value yang tinggi sehingga beliau bisa mengerti perasaan orang lain. Friends like her are treasure. ♥
                                                                         



cken

Anah itu paling pintar berbahasa Indonesia dari teman-teman Malaysia yang lain, sahabat untuk ketawa maupun menangis, sangat dekat dengan keluarga, tahu apa yang beliau mau dalam hidup, mandiri dan berani, manja walaupun luarannya kelihatan ‘tough’, kaya dengan ide-ide logis maupun yang tidak logis, matang namun sensitif dan pintar dalam berbuat keputusan. Beliau sangat pintar, mudah mengerti pelajaran dan itu yang membuatnya menjadi lebih kuat, bisa dibilang Anah itu seorangsurvivor, banyak pengalaman tentang hidup yang bisa didapatkan darinya. Beliau orang yang paling pantas untuk bertanyakan pendapat. Walaupun system imunnya kadangkala tidak berfungsi dengan baik namun beliau tidak mudah menyerah. She’s a wonderwoman .

                                                                   

zaza

 She’s the most happy-go-lucky, craziest  and most active person I ever know. She loves hanging out with her best buddies and also doing unpredictable things (for example: sometimes she laughs loudly and crazily alone in her room.. Ok!! That’s actually when she’s watching comedy). Korean dramas and pooh die hard fan. For her, family is everything and friendship is really something. A very obedient daughter, a very friendly and caring buddy, plus a very loyal lover I guess. One of the person who knows most of my secrets. I think she is a perfect counselor for her friends. One more thing, nasi minyak and her cannot be separated.  If u want to taste her nasi minyak, welcome to Mardani ok!!

                                                                            


tasya

        
“Ana basya “ kalo kenal ana maka akan selalu nemuin kata2 itu, hehehe..Aku kenal ana sejak tingkat 1 bareng-bareng geng malaysia yang lain. Ana anak yang amat sangaaattt fun, dia semangat sekali belajar dan selalu...SELALU sudah cari keyword dan arti kata sulit dari tiap pemicu seebelum diskusi. Ana ini anak yang rajin, waktu tingkat satu masih sering kesulitan adaptasi bahasa indonesia, tapi sekarang..udah jago betul! I really love to hang out with ana, this girl smle and laugh all the time, but sometime she can have her mood swing but it never bother me .we all love u ana xoxo

                                                                                
gaby

Pertama kenal deket sama anna karena 1 kelompok diskusi. Anna itu orangnya sangat fun dan bisa dipercaya. She knows what she wants. Dalam segala hal yg dia lakukan dia akan terlihat sangat enjoy. Klo berhubungan dg masalah pelajaran,dia serius banget. Tapi klo berhubungan dg masalah having fun,whoooo ga kalah fun deh dia. Pesanku buat anna,plz keep in touch wherever we are,I am so glad to have such a good friend like you =)
                                                                                   


keep in touch friends!!^_^

i'm just being me??

assalamu'alaikum wbt



al kisah suatu hari ketika saya bertanya kepada seorang sahabat, "saya hanya menjadi diri saya,salah ke?"

dan sahabat saya menjawab " tidak salah selagi tidak melanggar apa yang seharusnya kita lakukan..bila kita melakukan yang salah, tetap salah.."

saya : maksudnya?

sahabat : bila perbuatan kita menurut kita , kita buat sebab tu adalah diri kita,,tetapi di mata agama dan yang seharusnya tu salah,tetap salah..walau ramai kawan yang mengatakan kita betul namun kalau apa yg kita buat tu salah,tetap saja salah..

saya : =(..patutlah banyak yang lari dari saya..



sahabat : seorang sahabat yang baik akan tetap berada dengan seorang sahabatnya walau di saat baik dan buruknya, bukan untuk membenarkan segala apa yang dilakukan, namun  untuk membetulkan sahabatnya bila ada yang salah,jika dia tidak mampu untuk membetulkan dengan kata2,dia akan berdoa semoga terbuka hati kita..namun seorang sahabat tidak akan menjauh dari sahabatnya hanya jika sahabatnya membuat sesuatu yang salah..

saya : saya memang bukan sahabat yang baik..

sahabat : orang yang baik takkan mengaku baik kan? ^_^
tidak ada manusia yang sempurna..hanya kita yang harus berusaha untuk melakukan yang terbaik,,jadilah seorang yang pemaaf..memaafkan bukan hanya kita buat utk org yang meminta maaf, kita juga lakukan untuk diri kita,,kita akan latih hati kita bersangka baik,kita tidak akan penat berprasangka buruk dan lain-lain lagi...jadilah seorang yang memiliki hati yang lembut..



saya : mungkin saya tak boleh rapat dengan seseorang eh?bila rapat,slalu je nanti ada je yang buat kitorang jauh..

sahabat : kita tak perlu rapat dengan semua orang..tapi cukup lah kita baik dengan sumer orang..tak sumer org yang kita baik,harus kita rapat..tapi jangan pernah menyalahtafsirkan yang kita tak boleh rapat dengan orang..sebarkan lah kasih sayang yang kita ada di jalan yang benar,semoga ia menjadi kenangan yang manis buat org2 yang pernah singgah di hati kita

saya : terima kasih..awaklah sahabat saya..=(




p/s : terima kasih sahabat..terima kasih kerana menyedarkan saya erti kehidupan dan persahabatan..terima kasih..maaf atas keterlanjuran kata..saya insan biasa yang tak lari dari melakukan kesilapan..=(

Sunday, July 01, 2012

i forgive myself

assalamu'alaikum wbt


 today i realize that it so so so difficult to forgive myself
anyway now i got the courage to forgive myself

i forgive myself
for doing my own mistakes
i forgive myself
for hurting myself
i forgive myself
for all the things i didn't do
for all the things i shud have done


thanks anah!
for forgiving urself
i'm proud of myself

sorry people for being so harsh n imperfect
i'm just being me