tIng tOng

tIng tOng

Friday, June 22, 2012

assalamu'alaikum wbt...

hye sumer,,,kali ni post me tentang motivasi untuk kita hidup dengan lebih bersemangat...kenapa?sbb tadi dapat patient yang tetiba curhat (read : meluahkan perasaan) kat me..dia ada sakit ginjal stage III..yang mana dia ada masalah kat fungsi ginjal dia..dia cam cakap kadang2 dia rasa tade guna dah dia makan ubat,sedangkan dia tahu nanti akhirnya sama je..sakit jugak...



me cakap kat pakcik ni..pakcik still ada isteri yg support pakcik..tgk org lain,yg isteri takde..anak jauh2..bersemangatlah untuk tetap fight utk hidup yg lebih baik..anggaplah ini adalah dugaan..kalo dia patah semangat dan biarkan je camtu,dia cam dah zalim pada diri sendiri..mungkin terkadang senang untuk berbicara pada org yg tak melalui..namun kita harus tahu...setiap org ujiannnya berbeza2..apa yg kita harus yakin..apa yg ALLAH uji, tu yg kita mampu hadapi..



doa me..semoga nanti dapat jadik dokter yg baik dan mampu untuk mendengar dan kata2 me bermanfaat pada patient2 me..^_^



p/s : me blaja banyak mende dari patient..banyak sgt...ilmu,sabar,memahami,dan banyak sangat..thanks sumer..^_^

sekian..salam

No comments:

Post a Comment