tIng tOng

tIng tOng

Saturday, June 30, 2012

pernah kah kita terfikir, bahwa dia memerlukan seseorang,di saat yang lain melempar segala2nya,dan dia tetap masih berharap kita tetap di sampingnya dan mencuba untuk memahaminya?

Monday, June 25, 2012

Life becomes so much better when you decide not to care. Just live for the moment and don't let the drama bring you down ^_^

We don't lose friends. We just learn who our real ones are.

if it's hard to face,then just leave...

As we grow up, we begin to realize it becomes less important to have more friends and more important to have R E A L ones.

maybe coz u used to do something good,then they can't accept when it comes u did the bad ones

be strong

Friday, June 22, 2012

assalamu'alaikum wbt...

hye sumer,,,kali ni post me tentang motivasi untuk kita hidup dengan lebih bersemangat...kenapa?sbb tadi dapat patient yang tetiba curhat (read : meluahkan perasaan) kat me..dia ada sakit ginjal stage III..yang mana dia ada masalah kat fungsi ginjal dia..dia cam cakap kadang2 dia rasa tade guna dah dia makan ubat,sedangkan dia tahu nanti akhirnya sama je..sakit jugak...



me cakap kat pakcik ni..pakcik still ada isteri yg support pakcik..tgk org lain,yg isteri takde..anak jauh2..bersemangatlah untuk tetap fight utk hidup yg lebih baik..anggaplah ini adalah dugaan..kalo dia patah semangat dan biarkan je camtu,dia cam dah zalim pada diri sendiri..mungkin terkadang senang untuk berbicara pada org yg tak melalui..namun kita harus tahu...setiap org ujiannnya berbeza2..apa yg kita harus yakin..apa yg ALLAH uji, tu yg kita mampu hadapi..



doa me..semoga nanti dapat jadik dokter yg baik dan mampu untuk mendengar dan kata2 me bermanfaat pada patient2 me..^_^



p/s : me blaja banyak mende dari patient..banyak sgt...ilmu,sabar,memahami,dan banyak sangat..thanks sumer..^_^

sekian..salam

Sunday, June 03, 2012

happy birthday my lovely friend

happy birthday Ati


i kenal kamu first time kat umah mardani,,,skali tgk...eh??tamo la cakap kat sini..kang kamu marah,makin tua lak..hahahha..=p

kenal kamu,faham kamu,bertolak ansur,gaduh2,majuk2,,haha..sumer mende kita dah lewati kan??hampir 5 tahun dahh kita lalui sumer mende kan...macam2 mende dah,jalan sana jalan sini..pegi kelas,balik kelas,pegi hospital,macam2 lah...

kita masa muda2 dulu..hiksss..=p
 di mana kita slalu dak2 indo tertukar...i dipanggil ati,ati dipanggil ana...haih..hahahhaha

love u alwaysss

menggila kat toilet..1 album lak tu
kenangan ttermanis kat parasit...hahaha...1 albumm wooooo kat toilet sajeeee..hahahahhahahha..


seperti apa yg tergambar di foto,itulah sayang i kat kamuu
ati...sempena besday kamu,i nak wish kamu happy birthday...semoga slalu happy...semoga slalu tabah dengan ujian yg melanda..insyaAllah i kawan dan sayang kamu hari2 smalam,hari ini dan insyaAllah hari2 mendatang slagi i bernafas...

bila teringat kita akan berpisah,rasa sesak kat dada..sedih,,,takpe..insyaAllah,sebagaimana pertemuan kita indah kat sini,insyaAllah perpisahan takkan pernah memutuskan ikatan persahabatan kita,,


love u always...xoxo


Saturday, June 02, 2012

citer tentang budak senget!

ehem3...assalamu'alaikum wbt...

tatau nak muler dari mana..me just terpanggil untuk menulis sbb terlampau tersangat merindukan seseorang :
ni dia boyfie saya!

ni dia budak senget tersangat senget!!haha,,but i love him so much...

dia membesar jadik sangat hensem...dan sangat awesome..cakap la apa saje...sy kenal dia better than others..sakit dia adalah sakit sy..try to make him sedih,n i will hate u even i don't know u...

me jarang nak cakap sayang kat dia..but me tahu,dia mesti tahu me sayang giler kat diaaa

to tell u the truth,masa kecik2 dulu,me tak suke giler dia nih..rasa cam perampas tetiba lahir,dia dapat attention sumer org..so rasa cam uweeeeeeeekkkkk..tamo layan kauuu..hahaha..pastu asyik nanges je..rasa nak sekeh je budak ni..asyik nanges nak kene lempang?hahaha..me mmg ganas..auwww...hahaha

muke dia time ada masalah..diam tapi serabut dalam otak

dia sangat senget..ikut aku ke??aku rasa semula jadi senget..sbb aku tak penah ajar dia wat mende2 ngeng2..tp aku ajar dia pakai baju warna best2..cam PINK!hahaha...deme ingat senang ke nak ajorr mende cenggini??haha..tp skang baju2 dia ske,aku ske,,sbb dah nampak aneh2..hahaha...kasut masa beli kat jakarta aritu pun aku ske yg aneh2,al hasil dia mengikut cakap kakak kesayangan dia,dan tang2 beli lahh..haip!hahhaa*geleng2 kepala mak*

5 tahun jauh kot kitorang..aku rasa dia membesar sgt cepat..jadik org keras kepala macam aku..tp keras kepala dia aku leh handle2 jugak..aku nyer keras kepala??hahaha,,,shhhhhhhh

aku jeles time dia ada gf..pastu dia beli hadiah utk gf dia.hahha..pastu aku slalu ngungkit kalo dia tak bg aku hadiah hari jadik..trok,tp adik aku,aku punya pasal laa..hahaha

@pantai bukit kluang..tmpt kami melepak

kitorang ni kalo pegi mane2...org tgk dia cam dah cam bf aku,,so diorg tak brani ar nak kaco2 aku..kih2...yela kan..dia lebih tinggi dari aku!haip!!!menci!hahahhaa...sampai ada kan satu time tuh,kitorang lepak sampai cam nak maghrib,tetiba ada pakcik tuh tgk kitorang cam hape kan..aku bgtau la dia,dia cakap,jom kita amik gambar duk rapat2 je..hahhaha..pastu masa puasa thn lps,aku g ngan dia n adik aku yg paling kecik,adik aku paling kecik cakap kitorang cam couple..apa lagi,kitorang jalan sambil bergandingan tgn,,,hamik kau..siap bersayang2..mmg la hangit je sape yg tgk..puasa okay..hahahhaa

sayang sampai bila2

doa me utk dia...

blajar rajin2...buatlah apa yg bleyh buat din bahagia..slagi tak langgar agama...anah slalu doakan din..tak terasa din da besar..i miss u..always...ada masalah,share ngan anah..i'll always be here for u my little brother..love u..^_^