tIng tOng

tIng tOng

Saturday, May 12, 2012

special for u Mom!

hye all..assalamu'alaikum wbt

entry kali ni sempena hari nurse and also hari ibu besok yg sy tujukan khas buat bonda tercinta yg jauh di mata dekat di hatttiiiiiiiiiii.. ^_^



tanpamu ku rapuh, 
sungguh,
tak terdaya hidup untuk merempuh,


nama mak saya rabiah bt katib,dilahirkan di perak pada tanggal 1 march 1956. mak keje sebagai nurse..tp mak  dah lama keje kat pejabat LPPKN (Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara). mak keje dari jam 8 pagi sampai jam 4 petang, dari hari ahad sampai hari khamis (pantai timur kang..kih3)..teman pun idak ler paham bebeno cemane mak teman koje..dulu teman ni semedang je haa duk kat opis tu..(adeyh..susah pulop nak tiru cakap perak..okeyh.tukar balik bahasa)..tp camtu la..ada la patient2 nya,patient nak merancang keluarga,nak check2 apa gitu,(detail2,tanye la mak sendiri..hiksss)


ratu hati...sentiasa nombor 1 di carta hati sy

just nak citer pasal my mom..even mak keje dari jam 8 sampai 4 ptg,pagi2 mak dah bgn awal2,sediakan breakfast,sediakan lunch kitorang..sumer dah siap..so kitorang balik je,da ada makanan..tp masa tu tak penah pun nak bersyukur..asyik merungut je..duk cakap "mak,kan best kalo mak duk umah..member anah,balik skolah je,ada org sambut" huu..mak sengih je..pastu jawab "nak carik duit,kene keje" pastu stiap kali mak kene g kursus,me la org pertama membebel..sebab ape???sbb me kene MASAK!dengan kate lain,buat mende paling TAK BEST!grrrrrrrrrrrr..hahaha trok bttol!tatau la me keje nanti,leh tak buat macam mak buat...

muke me tgh innocent n muke mak yg masih mude jelita
me tahu me sayang2 giler kat mak, biler me happy and sedeyh je,mesti mak org pertama yg terlintas di fikiran..mak mak mak mak mak..seriously, i have no idea my life without her...

time sakit kat indonesia,mak call tiap2 masa..anah okay tak,camne,tgh watpe n so on..mak nanges setiap kali letak phone,mak cakap "be strong anah,mak sayang sangat anah, makan obat plz"...sbb me memang la kan,mengada tahap takleh blah,liat bebeno nak makan obat,rasa nak sekeh diri sendiri jugak sebenarnya..haih..-_-"..sorry mak


time me dah give up dengan study,mak la yg still bertahan duk nasihat,doa,macam2 ar mak buat..huhu..the main reason y i'm holding on this (medic),definitely bcoz of her...yes,definitely her!

dari dulu,,.me study bagai nak rak,sbb me nak my mom bangga dapat anak cam me...tanak my mom cam malu nak cakap pasal me..biar mom bangga dan tak malu nak cakap "she's my daughter"...sampai camtu skali me nak...sbb tu dulu blajar cam org giler..sbb parent..huhu..dulu nak masuk skolah asrama penuh,frust tak dapat,skang bersyukur sbb masa tu tak dapat masuk,so me rapat ngan mak..


mak tak pernah jauh..sentiasa dekat sangat

me slalu majuk ngan mak..slalu!huuu..sorry mom...=(

ibu,
insan yg slalu ku rindu
tanpamu hidupku hanya sendu

mak pandai masak!!!mak akan try and belajar masak apa yg kitorang ske masak,especially aku ni lah kan..sama cam ayah,nak makan mende2 hebat je..nasik minyak la..nasik beriani laaa..huhu..aritu last balik mak cakap "sorry tak sempat masak nasik minyak untuk anah"..huhu..mak ingat je kan..aku pn tak ingat sangat..huhu..*nanges*



me memang slalu banyak kerenah..macam2 arr...ribut petir angin taufan slalu datang..mak lah yg slalu sabar..sangat sabar..n me yakin 200%, me love her,sbb me jadik diri me sendiri..kalo sakit,ttakleh nak bohong,tak reti,kalo happy,nampak sangat lah kan happy nyer,kalo marah,mak aihhhh,,huhu..bile me jadik diri me sendiri 100% dengan seseorang,yeah,dialah yg me sayang sepenuh hati,no doubt!

tlalu banyak utk dihitung,untuk dibalas jasa mak kat anah..huhu..di kesempatan ini,anah nak cakap, sorry for not being such a good daughter to u...anah harap anah dapat jaga mak n ayah sebaik2nya,anah tau takkan dapat buat macam mak jaga anah dari dalam kandungan sampai membesar jadik anak yg sangat ngokngek..sayang anah kat mak sampai infinity...


Ya Allah,jaga mak untuk aku...sayangilah mak,lebih dari mak menyayangi aku..jagalah mak lebih dari  mak dah jaga aku..me sayang sangat kat mak...

entry kali ni bukan untuk show off or untuk cakap just me je yg ada mak yang terbaik..setiap mak kat dunia ni adalah yg terbaik..my mom adalah di antaranya,n me sangat bersyukur dikurniakan hadiah terindah dari Allah..Alhamdulillah

mama sayang,happy nurse day n happy mother day 








No comments:

Post a Comment