tIng tOng

tIng tOng

Sunday, May 20, 2012

sEmUA TeNtAnG kiTa

tentang dia..=p
arini nak citer pasal member me yg best!haha...kenapa sangat random cenggini,me pun tatau..just tetiba rasa,me n dia banyak habeskan waktu bersama dengan aktiviti yg giler..hahaha..


masa muda2 dulu..share favourite color = red

nama member me...hakimah dharwisyah bt ramli..tp me panggil kim je..panjang bebeno nak panggil nama dia yg panjang..hehe..kitorang ni gilerr...haha..kalo kuar berdua,slalu sesat..hahahaha...tapi sesat pun takesah,sbb dengan kim,enjoy je perjalanan..=p


abaikan muke slenge n berminyak kami..hahaha..
 gambo atas ni kami baru balik dari sesuatu tempat,yaitu atrium..mencari barang..ni pegi mendadak sangat..haa..ni lagi satu kelebihan g ngan kim ni..kuar nak pegi beli sesuatu,tetiba datang idea nak beli apa mende kat mall,haaa...trus pegi..takyah duk pikir lelame..spontan org kate..haha


waktu ni kim2 sakit..ni muke kene paksa g klinik..hikss
 saje je letak gambo ni...bukan senang nak ada gambo dak nih g klinik..asyik me je pegi klinik n spital..dia lah jugak yg teman..hehe..well..time kasih kim2,slalu jaga aku..kih3..teringat masa lepas operate,kim2 wat bubur..sedap tau bubur tu,kim2 kate dia tak tambah apa2,just buat dengan kasih sayang,tu yg sedap..me pecaye kan je..rupa2nya,dia kenekan me..hua3..ces2..takpe2..kasik chance,sbb asyik me je kan yg kenekan dia..kih3..


kat airport..kim2 nak g melbourne dah masa tu,,wuu

i just love this pic..=)

food crazy..
 kami suke mencuba makanan2...berwisata kuliner..tapi me kalah ar dengan makcik neh..dia lagi hebat arh dalam mencuba makanan2 nih..haha..smalam kim baru balik dari jogja,dari awal dia duk citer,sumer pasal makanan...tu yg me bgtau dia,kalo kita g jalan2 kat satu tempat,pastu org tanye pasal tempat tu,me mesti duk citer pasal tempat2 kat situ,kim2 akan citer pasal makanan..haha..mmg saling melengkapi..haha..kalo ko laki,dah sesuai jadik husband aku..hahah..opppsss..=p


time kim2 sambut besday yg ke 22..=) lebiu lah makcik!haha

rasa cam terharu...kim2 datang masa me wisuda..T_T
 me yakin dengan "kawan ada time senang dan susah"..kim2 antara kawan yg me akan carik time me perlukan pertolongan...yes,she's the one..=)..thanks 4 being such a good friend!

sama tapi tak serupa..=p
 untuk kim2,aku doakan persahabatan kita selamanya...kalo aku kawin dulu,ko jangan nak bukak citer2 aku kat husband aku..hahaha..kalo tak,aku tak jemput ko datang majlis aku..kih3..

kim,thanks banyak sabar ngan aku

kim2,doakan aku kawen dulu..hahaha

kim2,thanks sbb jadik kawan yg baik..semoga terus2 jadik yg lebih baik..

kim2,maafkan aku untuk kesalahan2 aku yg lepas,skang dan akan datang.

kim2,aku doakan ko dapat jodoh yg baik,baik dari agama dan baik utk segala aspek...perempuan baik utk lelaki yg baik..

kim2,semoga hati ko selalu tabah..banyak nnti dugaan yg akan datang

kim2..aku sayang ko..mungkin tak terluah di mulut,tp semoga ko senantiasa tahu,aku syg ko sampai bila2..insyaAllah



Saturday, May 19, 2012

memberi ruang di kamar hati

sIaPa TahU

hati terluka lagi
mungkin tanpa disedari
punah ranap sendiri
tak usah dirayu hati
sudah dibawa angin pagi




menyendiri lagi
dicanang lagi dan lagi
tersentap emosi sanubari
terpanah lagi jiwa diri



hati masih terluka
penat untuk berbicara
memendam lagi rasa
membawa jiwa yg lara

bebas karya : ana basya

-->terkadang kecil bagi kita,besar bagi orang lain..
-->andai diri ada alasan tersendiri, maka berilah ruang untuk org lain untuk membuka emosi di jiwa kerana mungkin dia juga ada alasan tersendiri untuk berbuat demikian



Sunday, May 13, 2012

bertunang?

assalamu'alaikum wbt

"ana basya bertunang?"

"akak,tak jemput pun bertunang!"

"anah,ko dah tunang eh?"

"weyyy,ko balik bertunang??aritu kata tak?"

"anah,congratz,nanti nak kawin,jemput tau"


hahahaha..ni laa antara kata2 dan pertanyaan yg me dapat...me pun tatau tetiba ramai giler yg tanye..sejak dari me balik buat sweet escape ke mesia...adeyyyaa...

maybe antaranya sbb status pasal "bertunang lama or sekejap" aritu,or maybe diorg tak sabar nak suruh me kawin eh?hahahhaa

friends!insyaAllah,kalo me nak tunang or kawin,me bgtau,insyaAllah..mende baik kan?

tapi untuk skang,belum lagi..stakat ni,calon pun tade lagi haha...nanti kalo dah nak tunang ke,kawin ke,insyaAllah me bgtau...

me buat entry ni bukan bajet artis yg buat sidang akhbar..kang ada plak timbul isu lain plak..bajet artis ke apa ke plak kang..just bila ramai sgt tetiba tanye,n ada yg terasa sebab tak jemput,tu yg buat me terpanggil untuk tulis kat sini..me tanak ada member2 lame,or member2 yg dah lama tak contact tetiba dengar khabar angin,n tak tanye me sendiri,terasa hati..



k laa..penat sangat dah ni..baru balik wedding member indonesia..=)..congratz winda n husband..



wedding member indonesia...amik berkat..=p



Saturday, May 12, 2012

special for u Mom!

hye all..assalamu'alaikum wbt

entry kali ni sempena hari nurse and also hari ibu besok yg sy tujukan khas buat bonda tercinta yg jauh di mata dekat di hatttiiiiiiiiiii.. ^_^



tanpamu ku rapuh, 
sungguh,
tak terdaya hidup untuk merempuh,


nama mak saya rabiah bt katib,dilahirkan di perak pada tanggal 1 march 1956. mak keje sebagai nurse..tp mak  dah lama keje kat pejabat LPPKN (Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara). mak keje dari jam 8 pagi sampai jam 4 petang, dari hari ahad sampai hari khamis (pantai timur kang..kih3)..teman pun idak ler paham bebeno cemane mak teman koje..dulu teman ni semedang je haa duk kat opis tu..(adeyh..susah pulop nak tiru cakap perak..okeyh.tukar balik bahasa)..tp camtu la..ada la patient2 nya,patient nak merancang keluarga,nak check2 apa gitu,(detail2,tanye la mak sendiri..hiksss)


ratu hati...sentiasa nombor 1 di carta hati sy

just nak citer pasal my mom..even mak keje dari jam 8 sampai 4 ptg,pagi2 mak dah bgn awal2,sediakan breakfast,sediakan lunch kitorang..sumer dah siap..so kitorang balik je,da ada makanan..tp masa tu tak penah pun nak bersyukur..asyik merungut je..duk cakap "mak,kan best kalo mak duk umah..member anah,balik skolah je,ada org sambut" huu..mak sengih je..pastu jawab "nak carik duit,kene keje" pastu stiap kali mak kene g kursus,me la org pertama membebel..sebab ape???sbb me kene MASAK!dengan kate lain,buat mende paling TAK BEST!grrrrrrrrrrrr..hahaha trok bttol!tatau la me keje nanti,leh tak buat macam mak buat...

muke me tgh innocent n muke mak yg masih mude jelita
me tahu me sayang2 giler kat mak, biler me happy and sedeyh je,mesti mak org pertama yg terlintas di fikiran..mak mak mak mak mak..seriously, i have no idea my life without her...

time sakit kat indonesia,mak call tiap2 masa..anah okay tak,camne,tgh watpe n so on..mak nanges setiap kali letak phone,mak cakap "be strong anah,mak sayang sangat anah, makan obat plz"...sbb me memang la kan,mengada tahap takleh blah,liat bebeno nak makan obat,rasa nak sekeh diri sendiri jugak sebenarnya..haih..-_-"..sorry mak


time me dah give up dengan study,mak la yg still bertahan duk nasihat,doa,macam2 ar mak buat..huhu..the main reason y i'm holding on this (medic),definitely bcoz of her...yes,definitely her!

dari dulu,,.me study bagai nak rak,sbb me nak my mom bangga dapat anak cam me...tanak my mom cam malu nak cakap pasal me..biar mom bangga dan tak malu nak cakap "she's my daughter"...sampai camtu skali me nak...sbb tu dulu blajar cam org giler..sbb parent..huhu..dulu nak masuk skolah asrama penuh,frust tak dapat,skang bersyukur sbb masa tu tak dapat masuk,so me rapat ngan mak..


mak tak pernah jauh..sentiasa dekat sangat

me slalu majuk ngan mak..slalu!huuu..sorry mom...=(

ibu,
insan yg slalu ku rindu
tanpamu hidupku hanya sendu

mak pandai masak!!!mak akan try and belajar masak apa yg kitorang ske masak,especially aku ni lah kan..sama cam ayah,nak makan mende2 hebat je..nasik minyak la..nasik beriani laaa..huhu..aritu last balik mak cakap "sorry tak sempat masak nasik minyak untuk anah"..huhu..mak ingat je kan..aku pn tak ingat sangat..huhu..*nanges*



me memang slalu banyak kerenah..macam2 arr...ribut petir angin taufan slalu datang..mak lah yg slalu sabar..sangat sabar..n me yakin 200%, me love her,sbb me jadik diri me sendiri..kalo sakit,ttakleh nak bohong,tak reti,kalo happy,nampak sangat lah kan happy nyer,kalo marah,mak aihhhh,,huhu..bile me jadik diri me sendiri 100% dengan seseorang,yeah,dialah yg me sayang sepenuh hati,no doubt!

tlalu banyak utk dihitung,untuk dibalas jasa mak kat anah..huhu..di kesempatan ini,anah nak cakap, sorry for not being such a good daughter to u...anah harap anah dapat jaga mak n ayah sebaik2nya,anah tau takkan dapat buat macam mak jaga anah dari dalam kandungan sampai membesar jadik anak yg sangat ngokngek..sayang anah kat mak sampai infinity...


Ya Allah,jaga mak untuk aku...sayangilah mak,lebih dari mak menyayangi aku..jagalah mak lebih dari  mak dah jaga aku..me sayang sangat kat mak...

entry kali ni bukan untuk show off or untuk cakap just me je yg ada mak yang terbaik..setiap mak kat dunia ni adalah yg terbaik..my mom adalah di antaranya,n me sangat bersyukur dikurniakan hadiah terindah dari Allah..Alhamdulillah

mama sayang,happy nurse day n happy mother day 








Wednesday, May 09, 2012

it hurts me so bad~

yes,i shud never care..but then i admit i really care n i really mind!..


i don't know y,but then,maybe sebab me bukan org yg kalo nak cakap,cakap baik2,main cakap je,main gelak je,sampai tatau dah sakitkan hati org..so maybe ni pengajaran utk tu... 
but then people plz!




sebab tanak besar2 kan cerita,so,i let it go..sy pegang 1 prinsip,tanak org lukakan hati kita,jangan lukakan hati org..



sy lepaskan apa yg saya syg...dengan berharap,itu yg buat sy akan kuat...tak semua mende yg kita sayang,akan ada dengan kita slalu..terkadang terasa seperti seorang pengecut,sebab org lihat sy berlari dari masalah yg ada..namun cukuplah sy je tahu,sy dah bertahan untuk terlalu lama,namun sy sebagai manusia biasa,terkadang ada benda yg saya takleh nak hold on,so i let it go...kerana tersangat sayang,sy benar2 terluka dengan cara sesetengah pihak,mengecam tanpa berfikir dan mencari tahu..terima kasih kerana anda berjaya membuat saya pergi dari apa yg sy sayang..thanks!





be strong ana basya!