tIng tOng

tIng tOng

Monday, December 31, 2012

happy new year! ^^v

assalamu'alaikum sumerrrrrrr...hallu hallu halllluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

kat luar bunyik berdentum2 bunga api and mercun2...fuh...rasa cam nak rayaaaaaaaa....haha..



so bila nak bertahun baru,biasanya penuh kat fb,twitter n sumer laman2 sosial dengan azam2 tahun baru..hikss...so al kisah nak amik feel gituuuu nak bertahun baru jugak,even blom abis exam paed,hade haku kesah??hahaha..moh ler check it out azam tahun baru yg baru di set kan ini..hihi

1) tamo keje awal2..nak rest dulu....even rasanya mesti cepat jugak keje sbb takleh duk diam..hee

semoga jadik dokter yg baik dan tabah
semoga Allah permudahkan jalan sy dan semua bakal2 dokter dan dokter untuk melalui HO ni..aameen
2) tempat pelancongan yg termasuk dalam list 2012,yg belum tercapai,moh ler kiter masukkan dalam list 2013,insyaAllah b4 keje..

moh cuti2 malaysia

- pulau perhentian
- universal studio
- sabah n sarawak
- legoland
- sekinchan
- penang
- melawat saudara2 di perak n melaka 
3)kalau ada jodoh awal,semoga saya menjadi wife yang baik...aameen
4)rasa terdetik nak pergi umrah..insyaAllah kalo ada rezeki masa kerja nnti

lambaian Kaabah..insyaAllah

5) carik member2 banyak2 lagi..hehe..


6)stiap bulan nak buat sesuatu yg akan sy ingat..so of course mende2 aneh binti ajaib..hehe




stakat ni dulu updatenya,,,nnti kalo ada azam yg lebih pelik,insyaAllah me takkan segan silu utk masukkan kat sini..hihi

jaga diri sumerrrrr,,

p/s : setiap hari mesti ada target baru^_6 ...so baru hidup tak bosan =)




sharing is caring

assalamu'alaikum wbt

i miss arwah abg so much..i miss his voice,his laugh,his smile,his face..............="(

i miss to wish him happy birthday...i miss him...i can't help myself, coz he's not here..i can't meet him..i can't talk to him..he's not here..

Ya Allah,jaga abang..ampuni dosa abang,permudahkanlah urusan abang kat sana...

i miss him..a lot..='(

masih segar di ingatan ketika ikut naik van jenazah dari setiu-rumah..ayah baca ayat2 suci sambil menahan sebak..namun air mata keluar jua...dan air mata mak tetap mengalir...dan me tetap kosong..rasa kosong,,terasa bagai mimpi ngeri..yg buat me nak bangun cepat2,biar ni berlalu dengan cepat..namun ternyata,ia realiti..bukan mimpi..='(

p/s : mati itu pasti..bila2 saja Allah akan cabut nyawa kita...semoga kita mati dalam Islam,dalam iman..ameen



Saturday, September 22, 2012

special dedication for my best friend ^_^

kikihello sumerrr...assalamu'alaikum (w.b.t)...

hari ni tetiba dapat ilham untuk menulis tentang best friend sebab baru lepas tgk Jane by design..then rasa macam rindu sesangat dengan best friend 2 org ni..so here we go,kali ni tentang best friend yg pertama yaitu afi..hiksss...type yang cold habes, but he‘s the one that i can count on..=)

me n afi masa tunang abg epi
 smile
Kami membesar sama2..dia lahir 1 april,n saya 19 april..di tahun yg sama..but still, dia lebih tua..hikss..=Ptongue..let’s count on second,so he looks older than me aite?=p

What i really like about him,dia pendengar yg sangat baik,me always carik dia bila cam nak let out apa yg ada kat hati,yg tak mampu nak share dekat org lain..mungkin juga sbb dia my cousin yg rapat dengan my family,so ni buat dia lebih memahami apa yg terjadi..


raya ke-6
 

Hey hey hey,dia pernah menyamar jadi my boyfie..hiksss..al kisah me melarikan diri dari suatu keadaan yang susah untuk dijelaskan,,hehe..=p..so dia settlekan sumer mende..dia yg jawab call n sumer2..hihi..

Dia pernah teman saya pegi carik kot navy blue,n i really2 appreciate that..berputar2 carik tak jumpe,still dia temankan sampai sy yg lelah carik ,then ajak balik umah..haha..thank u afi ^_^kiki


Dia slalu ada time sy sedih..slalu ada..

Kami pernah gaduh!hahaha..bayangkan afi gaduh dengan saya.hiksss...tanak gaduh dah.=(frown..

Dia ada masa sy break up..dia tenangkan saya..=)smile

Dia penah tade time sy perlukan dia,n saya marah sgt...=p (sbb dah selalu ada =p)


eh eh eh..afi ajar saya dengar lagu meet uncle hussein..hiksss..lagu2 sy kan sumer mendayu2..mana ada genre aneh2..haha..

Sy selalu kacau afi..haha..n masa matriks, sbb hampir tiap2 hari sms ngan dia,my roommate ingat dia boy friend saya..=p tp mmg ramai pun yg salah faham dengan kitorang..buat2 je la tatau,sbb kitorang tau camne kitorang..dah macam sibling =)

Afi ada gf..tp sy tak baik dengan gf dia =p..

Afi jahat...sbb Afi slalu kate saya gemok..tau la dia kurus kering!hahaha =p

afi sangat suke dengan skate..dulu sy penah kate nak ikut tgk dia main..dia kate tggu dia pro dulu,baru leh kasik tgk..masa tu terasa sedih..haha..tp tu arh modal nak kasik afi bawak tgk..haha

Afi slalu tegur sy pasal banyak mende,sbb yer,kekadang sy tak matang..=p


Sy type yg slalu buat hiruk,sy penah kacau afi kate sy nak g hospital,n bila dia tanya nak buat apa,sy kata sy sakit, padahal sy nak teman mirah (my best friend yg sorang lagi) nak buat check up. Then buat2 malas sangat nak g berubat,,,then dia tenangkan sy,macam2 dia nasihat..n masa tu even sgt rasa terharu,tp rasa bersalah sgt,so masa kasik tau sy gurau je,afi senyap trus,sy yg gelabah..haha.tidur malam trus tak lena..esoknya baru afi balas kate tertidur..sy marah la..then afi kata padan muka kacau org lagi..hikss *ketok diri sendiri*

Sy slalu marah2,,,tp tu biasa...sy slalu cakap kasar2,n tu biasa..tp kalo afi marah,okay tu tak biasa..saya takut =p (sbb afi jarang marah)

Afi susah nak mulakan dulu,maksudnya cam nak contact dulu,nak sms dulu..so bila dia yg mulakan,so tu mesti ada yg penting..cthnya,time sy majuk dulu,sy senyap setelah sekian lama, tp masa tu sms dia ttg slamat malam sth2..=p..then masa sy nak operate dulu..=p..masa dpt tu,rasa cam nak terbang..boleh tak camtu?hahaha

kalo g kuala terengganu dulu,sy takyah risau pasal transport,pasal bodyguard..sbb sy ada afi..sy kacau dia pepagi,suruh antar kat stesen bas..masa mak ada kursus,afi arh jadik mangsa kene bawak sy g jenjalan..sampai afi penah tanye "awak tak penat ke jalan2?" hahaha

Sy yang banyak share,merepek2,kacau2,tp afi jarang sangat..kene korek2 dulu,baru nak citer..susah kan..sbb tu slalu makan hati..hahahaha..sbb tu bila afi kata nak tau sesuatu tak,mata yang ngantuk trus segar sbb bukan senang nak dengar afi nak bercerita

Afi is the best,,,org2 pertama yg akan sy kenalkan kat my future husband adalah afi n amirah, after my family..=)smile

Persahabatan itu lebih ke persefahaman hati..sbb kita tau dia penting dan dia tau kita penting,so banyak mana pun salah faham,pasti kita sedaya upaya betulkan..semoga persahabatan ini kekal selamanya..

 special song just for u =)
video


p/s : nanti2 pasal mirah plak..=) insyAllah

Saturday, September 08, 2012

RaYa SakAn

assalamu'alaikum sumerrr..lama bebeno teman tak update blog....berhabukkk..fuh fuh fuh..hikssss..ni saje ler gatai bebeno tangan nak meng hapdate ceriteerr rayeee ni haaaaa...

al kisah nak rayeeeee..tatttttttttttttttttttt

kisah malam raye :
dengan penuh kezaman,siang2 dah pacakkan kayu2 nak pasang pelita,pastu lps maghrib sibuk carik minyak gas,then bermula laaahh

masuk minyak gas dalam pelita..=p


bunge api

kami memeriahkan malam raye berempat sahaja..hiksss..sbb kakak,abg ipar,abg n kakak ipar serta my little angel irfan zaquan belom balik rayee..deme sumer balik raye ketigaaa..tp kami berempat sudah mampu memeriahkan dengan semeriah meriahnya malam raya..lepas tersangat meriah,me terus pening kepala,dan seterusnya terus tido sampai ke pagi,tanpa memeriahkan suasana raye menonton citer2 malam raya..oh sakit kepala..mencik!hahaha

pagi raye 1
bangun pagi2..iron baju raya,then pegi solat raya Aidilfitri

after solat raya..=)


beraya raya raya rayaaa =p


salam raya ampun maaf terus dapat duet rayeee..hihi
suppose me n family beraya kat k.trg,but then sebab terlama sesat mencari rumah,then tak sempat pegi beraya..so rasa cam frust sgt la..huuu..but then,ptg tu gi beraye umah mak cik rabiah...borak2..beraya2  ^_^
then malam tu layan vanila coklat..ekekekek

raya kedua : with my old friends!
pagi2 ingat nak pegi raya umah cik yah (jiran baik kitorang kat sini)..then dah siap2,skali cik yah n anak2 dia da datang dulu kat umah

cik yah n anak2 dara =) haha


raya umah nadia! ^_^

pi umah terbuka izzah pulak =)

singgah umah nisah..raya lagiii

ambush org bertunang jap..ekekekeke

amik berkat dengan pengantin baru =P

aqiqah umah su..=)

dan akhirnya balik kepenataaannn...then peddy n member dia datang beraya jap kat umah...sungguh2 penat..tp happy sangat2..hohohoho..

k laaahh..penat..lain kali update lagi raya2 seterusnye..hikkssss

take care sumer

JoDoH ItU rAhSia Allah

assalamu'alaikum wbt

seringkali wanita2 yang masih belum menikah, diasak dengan pertanyaan bila nak kawin,bila nak mendirikan masjid,bila nak berdua,dan lain-lain lagi...dan bila ada yang menjawab masih belum bertemu, maka timbullah lagi   seperti "jual mahal","kene cepat2 cari" ,"nanti tak laku" dan banyak lagi, seolah2 terlupa bahwa Allah sudah mempersiapkan hamba-hambaNya pasangan masing2,hanya belum tiba waktunya saja lagi 




bercinta bagai nak rak
lepas putus dah macam haprak
nak kawin plak batang hidung pun tarak
dah tadak psgn mulalah mencari berhias biaq pi org terbeliak

Astaghfirullah
Lupakah kita Allah dah susun alur hidup kita dah cukup cantik,masih kah kurang rasa percaya kita dengan jalan hidup Allah?
jangan rendahkan martabatmu kerana "belum laku".jodoh itu rahsia Allah,hanya saja waktunya belum tiba.hati janganlah gundah,persiapkan saja dirimu,agar setelah tiba waktunya,kamu sudah siap utk berumah tangga dengan jalan Islam yang sebenar-benarnya.

renungan buat kaum Hawa yang masih single
walaupun begitu, berdoalah kepada Pencipta agar dikurniakan si dia yang mampu memimpin kita ke syurga,dan untuk para Adam,semoga dikurnikan bidadari penyejuk di mata penawar di hati,yang tidak menarik ke pintu neraka..seperti  ketika membaca link "bila awak nak kawin" yang kebetulan di share oleh sahabat baik saya afi http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/4909-qbila-awak-nak-kahwinq.html, saya begitu tertarik dengan kata-kata di dalam artikel ini ;

adakah kita pernah minta pada Allah supaya diringankan jodoh pada setiap kali sujud kepadaNya?Berapa kali kita bangun dan bersolat hajat pada malam hari memohon dipermudahkan jodoh?pernahkan kita solat sunat Dhuha,memohon limpahan rezeki berupa jodoh  yang baik dan keluarga yang sakinah? Berapa kali kita solat taubat, memohon keampunan agar doa kita untuk mendapat jodoh tidak terhalang disebabkan dosa-dosa silam kita? Dan cukupkah ikhtiar kita dengan solat istikharah agar tidak terburu-buru membuat keputusan dan pilihan hanya kerana terdesak? 

Subhanallah...


p/s : biarkan seseorang pergi..bukan kerana dia tidak baik dan tidak mampu membawa ke jalan syurga, namun benarlah,jodoh itu rahsia Allah..bagaimana kita menidakkan sesuatu yang bukan milik kita..semoga Allah menggantikan dengan yang lebih baik,,InsyaAllah



Wednesday, July 11, 2012

edit da pic!

hye2 assalamu'alaikum wbt

ahad baru2 ni,  8 july 2012, tok pa or YB Dato' Mustapa Mohamed ada datang kat jakarta, dan ada majlis ramah mesra bersama student kat sini..al sebab me sangatlah mati kutu dan da tatau nak buat apa,me gagahkan dan gigihkan diri utk datang dengan kim2..hikssss >_<

namun entry kali ni bukan pasal YB ni,tapi pasal kisah me duk edit gambo2 yg diambil kat Malaysian Hall ni..okay,1 st nak cakap, lighting sangat tak best,dan menyebabkan al hasil kerja tangan mengambil pic nih membuat beta berduka cita..sobss..dan membuat me dengan gigih meng edit gambo2 yg ada untuk kelihatan lebih cantek..well sbnrnya me lebih suke dengan originality dari gambo,BUT,kali ni,al hasilnya tidak menggambarkan keadaan yg ada..hikssss..apa kamu merepek ni labuuuuuu..

moh ler saksikan..antara pic2 terpilih untuk me edit disebabkan sangatlah suram lagi bermuram durjaaaa

before

after

ni yg 1st pic me edit..pakai contrast n so on..even tak dapat la yg bebetol cam edit kat kedai kan..me mmg fail lah bab2 edit,sbb well u know,hobi amik gambo jee..edit2 ni maleh bebeno, maleh duk ngadap depan lappy..

moh to da next pics plzzzz


ehem!hehe


mat bunge!


photo shoot best neh 


tunggu sape tuh?haha


suke giler gambo nih


memang cun!

gfs cantek!

miss bunga cantik!


ihiiyy..khas utk korang!


ni la antara gambo2 yg diedit sampai kul 4 pagi tuh..haha..pastu kul 8 baru terkedek2 packing kan..hahaha..seb baik sempat settle sumernye..cam lipeh kudung!kikikiki..anyway, bila kita buat mende yg kita suka,tak terasa pun kan?puas sgt!!!


min2 yg sweet datang kasik me bunge!
oh yer!today birthday min..happy birthday my dear ^_^


gambo nak scandal je kan?hahaha..meet my junior @ my friend, bobo..he's a talented singer


cintakan bunga,bunga kan layu..jadi,cintailah Yang Maha Esa ^_^

bebas karya,ana basya

p/s : kome2 dalam gambar ni jangan saman eh,dah gunakan gambar2 ni taruk dalam blog neyh!kikikikiki

lots of love..anah ^_^



Sunday, July 08, 2012

sebak =(

baru balik dari rumah mardani..tetiba sebak..hmm..i know this is the last time i met them before i go home tomorrow...yes sebak..rasa susah bernafas..air mata tak keluar,tu perasaan bila mata pun tak mampu nak gambarkan apa yg ada kat hati


kami bertemu..kami berkongsi..kami bertengkar..kami marah..kami sayang..kami tolong menolong..kami enjoy..kami bersama-sama..


kami memaafkan..kami bertolak ansur..kami memendam..kami merasai..kami saling melengkapi dan saling mencuba memahami..


n now, we have to say goodbye..i hate goodbye..yes i hate it..but friends forever kan?our friendship never die..

love u gurls..sorry for mistakes..thanks for everythings...*hugs*