tIng tOng

tIng tOng

Sunday, December 25, 2011

taman mini indah indonesia best!!!!

hye2 sumer...assalamu'alaikum..=)

post me kali ni ttg semalam kitorang jalan2 kat TMII...sungguh best!!me pegi dengan kina,iqbal,n kim2..=)

semalam awal2 jam7 kitorang da siap..then sampai sana lebih kurang jam 8..ktrg breakfast dulu kat sana. makan apa?makan apa??makan karipap,cupcakes,n muffin!smalam kebetulan birthday kina.me n kim2 beli muffin n tulis ala2 happy birthday gitu..nak beli kek,takut cair plak bawak..hehe

makang2..=p
then,kitorang g naik basikal 4 tu..fuhh..da super tiring yet happy n fun!
muke2 bahagia..hahahaha..tatau bakal penat nak mati..=p

bawak larik...huahuahaua

lepas letey nak mati kayuh beskal, kitorang g naik cable car..haaaa..kat sini,sambil duk tunggu nak naik tu haaa..me n kim2 duk blajaq buat origami dari kina..hahaha..okey,mine punyer mmg tak berapa nak kemas..tadaaaannngggg~~
tak berapa nak kemas..=p..takpe..1st time..hehe

then tunggu punyer tunggu,sampai jugak giliran..haaaa...naik cable car,kitorang duk buat mission..kene lambai kat org2 kat dalam cable car yg lalu kat sebelah..tu diaaaa..punya banyak lambai,tapi tadak duk lambai balik..paling tidak diorg tunjuk muke pelik..kuang3..taaaappiii..akhirnye,kitorang carik budak2..haaa..pastu kitorang lambai..tu diaaaaa...depa lambai balik...puas giler biler mission weng kitorang dah berjaya!haha.ada 3 cable car,yg org2 dia lambai balik kat kitorang..wallaaaahhhh~~~



lepas tu,kitorang g makaaaangggg..comey je tempat ni bersilaaaa...
comey kan tempat ni..hehe

es buah yummy!

lps isi perut kitorang g istana anak2...hahaha..duk weng2 kat situ..haa tgk la apa yg kitorang da buat..haha
hahahahaa

cemane nak turn left pun teman tatau..kuang3

ni laa keje gilerrr nyer..haha..duk pinjam kepala costume diorg kat sini..haha

tau tak kitorang pi naik kerbau (tipu je!=p) jumpe komodo for real n pegang ulaaaaaarrrr sawaaaa lagi..hahahaha..mmg me n ular ditakdirkan bersamakah?hahahahhaa..dekat langkawi,kat bali,kat zoo ragunan n now kat tmii..sumer duk pegang ular..best wooooo!
hahaa...

the real komodo tau!hehe

jumpe lagi encik ular sawa..haha

terbaik!=)

 then kitorang pi lawat bali


dah penat dah aaaiihhhh..moh ler balikkk..hahaha...tiring yet happy..oh bahagianya..haha.kali ni qada bersenam utk 1 bulan..hahaha..thanks sumerrr
semua dah tepar (exhausted)...

nota kaki : jangan takut untuk melangkah..dan jika saat itu langkah sudah tersadung,maka merempuhlah walau dengan merangkak untuk mendapatkan apa yang kita mahu...ketakutan terkadang membuat fantasi jauh lebih buruk dari realiti sebenar..dan saat kalian sedar apa yg kalian mahu ada di depan mata,terbanglah,majulah dengan lebih cepat andai tidak mahu ia berlalu..kerana,mungkin saja kita dapat peluang kedua,namun pasti waktu dan ianya sudah tidak sama lagi..dan juga,ingatlah,kemaafan hanya diberi sekali..pelajari dari yg pertama utk yg kedua yg lebih baik..semangat..=)

take care sumer..=)

No comments:

Post a Comment