tIng tOng

tIng tOng

Monday, December 19, 2011

kenapa cinta menyakitkan?

menyesal bercinta?sy tak..=)

hohohohohoho..assalamu'alaikum sumer..hehe..post kali ni pelik??oh,utk pengetahuan kome,sy memang pelik..kuang3..ting tong!

spt bila kita naik basikal,kalo smooth je perjalanan kita naik basikal tu,mesti susah nak ingat kan?try jatuh sekali,then lutut berdarah sampai susah nak mandi,susah nak berjalan,haa,mesti kita takkan lupe incident jatuh tu..kan?kan?kan?then,try jatuh je slalu kalo naik basikal,mesti kita lupe dah rasa sakit tu,sbb dah sama je rasanya..

ni la yg sy nak share kat post kali ni..kalo kiter just jatuh cinta sekali,then putus cinta,then kita kata tanak jatuh cinta dah,or takut jatuh cinta dah..sbb takut rasa sakit lagi..sbnrnya kita salah..kene jatuh banyak kali,so,sakit tu dah sebati dalam hidup..sakit tu,buat kita sedar bahwa cinta yg kita rasa tu benar2 ada,dan mendalam..so,cinta tu bukan hanya di hati, di ingatan.

dalam hidup,jgn takut utk sayang org..syg la sumer org..syg selagi ada waktu..kasih syg yg buat hati kita akan sebati dengan kesakitan..sampai dah kebal..bukan heartless,tapi kebal..kita akan rasa diri kita optimis tiap hari,org benci,kita tetap je syg...kita tak takut utk hilang..sbb kita tahu dan kita dah latih hati kita kene kebal..

chua chua chua

cinta adalah rasa
cinta adalah emosi
cinta adalah sayang

cintailah dengan memberi
cintailah dengan menjaga
cintailah dengan memahami
cintailah dengan menyayangi

cinta itu saya
cinta itu kamu
cinta itu kita

okeyh..tatau la apa yg sy nak sampaikan ni sampai ke tak kat org yg baca..(ada heh baca)..okeyh,in case sy baca balik,faham ke idak nanti?heh?haha..okeyh,dah start merepek..bye2 sumer..=p

No comments:

Post a Comment