tIng tOng

tIng tOng

Saturday, November 12, 2011

medical student takleh ada life?=p

assalamu'alaikum...

orang slalu tanye,eh,ada masa pulak ko pegi jalan sana,jalan sini..tak penat ke??simple answer,tapi malas nak jawab..sebab jawapan sangat simple,tp tetap diorg tak paham..ni adalah jawapan me dalam hati "bile tu adalah mende yg kita suke,datanglah 1000 pun,takkan kita merungut...tapi kalo mende tu kita tak suke,datang la cume 0,1 pun,pasti merungut sebanyak-banyaknya..got it?

bile datang 2 mende penting dalam hidup,suppose to be,u need to choose either one rite?i repeat,suppose to be,,,but then for me,why not we did both of it,as long as kita happy dengan what we did..sebab bila kita pilih,we still didn't know,the one that we choose tu,adakah apa yg benar2 lebih penting dan mende yg kita suke..

kita takkan mungkin dapat pahamkan sumer org tentang diri kita.kenapa kita buat macam ni,kenapa kita buat macam tu,,susah nak dapat org yg benar2 memahami..they tell me "sebab tu u slalu sakit,tak cukup rest,banyak sangat mende yg u buat" n i just can smile..sbb "this is my life...this is my style..this is what i want in my life...i didn't fall sick because of this..and i never burden you if i'm not well..it's just you that never try to understand me.n still sampai skang,me tau sakit tu adalah dugaan dari Allah untuk me..=)" but then,me tak penah salahkan sape2..coz me yg tak penah bukak hati me utk org paham me..so,its okay if u tak paham..=)

utk bahagia dalam hidup,itu adalah suatu pilihan..bukan dipilih utk bahagia..if u do not know how to make urself happy,so y u blame The Almighty for that??

u punyer life,u create ur own way,u busy,but still u got time utk apa yg u suke,coz itu adalah u punye care,u akan try utk buat apa yg u suke if itu adalah yg u suke..nak n tak.that's all.bile kita deal dengan seseorang yg tgh busy,tapi dia care dengan kite,biarpun busy,still got time to sms or even a call..sebab apa??sebab dia sukeeeeeeeeeeeee....kalo dia memang tak sukeeeee,,,,free le cemane ponggg...takkann nyeeeee nak care tetiba...got it??=p

anyway,setiap org ada cara masing2,so,go on with ur style..me tak penah masuk campur..u busy dengan ur study?go on with that..busy dengan keje??oh like i care..i tak kaco u pong..but never ever u salah kan me,if datang suatu waktu,org yg busy macam me but dah tade masa utk org macam u..sbb apa...dalam hati ni kate,u dah bukan menjadi mende yg  me suke...hahaha..=p..

akhir kata,enjoy ur life,but never ever forget tujuan hidup kite..be strong..smile always..=)

No comments:

Post a Comment