tIng tOng

tIng tOng

Wednesday, October 26, 2011

kerana mereka begitu berharga..=)

hye2 sumer..malam ni me nak share ttg kisah percutian me balik tak sampai 2 minggu baru ni..wlpn sekejap,tapi cukup berharga..thanks mom n kakak yg sponsor tiket..thanks ayah utk semuanya..thanks sgt2 sumerrr..terharu..nak peluk kuat2 tamo lepas..sob3...

ni adalah gambar secara random waktu me balik bercuti hari tu...=)

antara novel yg me baca

me memang suke giler baca novel..tapi dulu lagi terok..sampai kalo dah dapat novel,alamatnye mmg tak kuar dari bilik..mmg berkurung je dalam bilik..me start baca novel masa form 3 kalo tak salah..my kakak la yg ajar baca..sampai skang duk melekat baca..tp me jarang giler beli sendiri..biasanya kakak yg beli,nanti me balik mesia,my kakak kasik...hehe..takpun ayah yg bayarkan..hehehehe..peace yowww..*cita2 lepas dah abes blajar,tepi klinik,bukak kedai buku..=p*


sepupu yg comel..luqmanul hakim
 me perasan,after balik mesia bulan 7 aritu,me suke giler budak2...i mean baby..kalo dah jumpe,me akan buleh amik gambar tanpa sedar dengan banyaknyeeee...aritu balik tak jumpe my hero,irfan zaquan...mak kate dah kurus lepas sakit aritu..missssssshhh uuuuu...huuuu

tempat yg paling best kat dunia!=)
 ni adalah tempat wajib me pergi kalo balik umah..pantai bukit kluang...ni me amik masa pergi ngan my mom n g-rah mucuuukkkk...chantek kan langit tuh...=)..me dan pantai..mmg takleh dipisahkan..tenang dan mendamaikan..

burger ayam ramle

 ni peberet!gambar cam tak menarik sangat kot..amik ngan bb cikai..cenggitu la rupenye..hehe..tp rase dia..fullamak bebeyh!mmg sodapppp!yummy!!!oh yer..balik aritu,makan banyak sangat..since lepas operate tonsil aritu,mmg tak makan,turun 2kg dalam masa 5 hari kot eh,then balik mesia,bertambah 5kg kot..haha..makan sate,roti canai,durian,karipap,kfc,slurpy,nasik air,pisang goreng,murtabak,keropok lekor,buah dokong...n macam2 lagi..tu belom bab2 mak masak nasik minyak,nasik beriani,n macam2 lagi..masakan terbaik adalah masakan mak!hoyeh2!!!

my adik yg ngokngek!
 ni adik aku yg paling ngokngek..huuu..rindu giler kat dia..me dah berhajat,nnti lepas dia abes spm,nak angkot datang indonesia..tp since tempat yg me sewa,lelaki takleh masuk bilik kat atas ni,so sangat2 sedeyh.wuuuu..T_T...kalo dia ada,memang slalu gelak je me ni..dia nyer mereng,aiseyhman,,nak marah pun tak bleyh!aigoooo~~semoga dipermudahkan dia nak jawab spm nnti..amin..sayang die!

me n beskal yg jadik trend skang
 ni beskal my adik g-rah mucukkkk...beskal utk besday dia yg ke-11..me b4 balik indo aritu,sempat g round2 kampung...ada lebih dari 4x round.balik je umah,sakit2 pinggang..hahaha..=p..tp dak2 skang mmg trend giler naik beskal ni..masa otw pegi pantai nampak group naik beskal ni ramai2..siap ada hon n also lampu2 cantek...=)


roti canai mamak!
 ni malam2 buta pegi makan kat kedai mamak..pegi ngan ayah,n my 2 adik...memang terbaeeeekkkk!!me makan 2 keping roti canai..eh,2 keping eh panggil?huahauhuaa..takpaaa laaaa..=p

otw g kuala trg with my dad


 masa ni tgh otw g kuala terengganu nak settle kan tiket..masa ni duk borak2 dengan my dad..bile borak dengan lelaki ni,lain tau biler borak dengan mak..more kepada kerja n study..tp best ar..banyak giler mende share,dah lama tak dapat waktu camni..thank u ayah.anah tau ayah busy sangat dengan keje,tp still ada waktu utk anah..terharu sangat...=) *hugs*

hantar ayah naik bus
 lepas pegi k.trg pagi tu,malamnye,kitorang hantar ayah pegi naik bas guru besar2 skolah lain...3 hari jugak la ayah pegi sana..so,3 hari tu,tade org yg balik pukul 11 jenguk me kat umah..terpaksa laa tunggu pukul 1 lebih,baru bising umah...huhu..sebab tu kadang2 me doa g-rah ponteng je kelas fardhu ain petang tu,so leh teman me duk umah..kih3..tapi me mmg duk pura2 membebel bile dia malas nak pegi..padahal dlm hati,baguih!*jahat sungguh!haha*

cekedishhhh..=p
 bile time amik g-rah kat skolah,me busy duk suruh dia g beli macam2..kuih manja laa..cekedddiiishh la..nasik air la..sausage laaa...macam2 ar..rindu wooo..makanan paling best kat luar,adalah makanan org jual depan skolah..kih3..g-rah la slalu jadik mangsa kene tolong belikan..tp me kasik upah tau kat dia..n also amik dia balik dari skolah..=p

honeystar!
 bessssttt wooooo.....aritu beli 1 kotak tu,,haaa makan puas2..makan dah trus makan dah trus makkkannggg

berita tak best didengar
 macam2 dah jadik masa me kat indonesia..demo la..tu la ni la..dah memang setiap tahun pasti ada je mende yg tak enak pasal mesia berlaku..so,thn ni pasal salah faham tanah,so demo kat depan kedubes mesia di indo jadik mangsa lagi....aigoooo

jutaria..penah main?=p

 ni duk melayan g-rah la ni..dia ajak main jutaria..dia duk gune duit sendiri la kan,takut kakak dia ni membebel la kan..tp duk tayang muke seposen nak ajak main..so layankan je laaa..anak bongsu kanggg...haih..sebelum tu duk ajak main batu seremban..tp me kan mmg terer bab2 tu,so main je laa..huahauhauahuahua

me n my bestfren,amirah..=)
me sempat jumpe ngan mirah shari b4 me balik indo..kebetulan mirah balik besut kejap..so ptg tu,kuar g pantai,borak2..lama dah tak jumpe..suppose me pegi penang,g jumpe dia kat sana,tp tak jadi,ada halangan sket..i just love her.good friends are like stars,you don't always see them,but u know they are always there..=)
macam mirah jugak...kitorang tade la slalu contact,tp,dia akan slalu ada bile me perlukan dia..always...thank you mirah..*hugs*

kfc mesia lagi best!
 best wwwoooooooooo...wooottt2.kalo dulu ayam kfc mesia tu yg original n spicy,now dah ada tomyam!!ni yg me pegang ni yg tomyam punyeee..mantap!!sedap!!!!!!wiii wooo wiii wooooo

slurpy yummy!
 mende wajib beli biler balik mesia!!!mmg terbaik laaaaa....wowowowowowowow~~~



merempit jap..=p

me n da sumak boy!hahaha..=p

gambar2 dah habes.ni je yg me amik..huahauhaua..banyak lagi me buat masa duk kat mesia..me kaco2 member2 me..kaco sumer org..best2..topup pakai hot tickets..so memang berbaloi sangat...me duk kaco safuan,azrin,furqan,nuar,mirah,soleh,nadia,n banyak lagi...hehe..memberi memori b4 me busy dengan clinic final year ni kan..huahuahaua..at least,diorg rindu la biler me dah balik sini..=p

k laaa..akhir kata...take care sumer..^_^
















No comments:

Post a Comment