tIng tOng

tIng tOng

Friday, September 30, 2011

balik!balik!balik!balik!yeay!

me nak balik mesia!!!yeayyyyy!!yeaaaayyyy!!!!!!Alhamdulillah..thanks mom sbb sponsor tiket!thanks kakak cayunk sbb tlg belikan tiket!!!!!i'm super duper happy now!!Alhamdulillah..^_____________^

skang,me akan meng list kan nak makan apa sampai je mesia..tade mase yg banyak..coz cuti tak sampai 2 mggu..basya!!!hey org mesia,me nak balik dah!!!wiwowiwo..*org mesia tade pun bukak blog deme*..hahahaha

okay la sumer..nak g tgk citer wedding dress..^_^

kecoh raye KUJ punyer cerita

wassssuuuuppppp!!
tadi terbukak folder gambar2 kecoh raye KUJ!then tetiba terasa nak meng"update" walaupun tak berape nak update la kan sbb nyer kecoh raye ni dah 2 mggu lebih berlalu...=)
..mari meghapdate dengan gambar...ngeh3
moh ler kiter pegi makan




 ni masa mula2 sampai kat event KUJ ni..perot me dah berbunyik2,,,makanan yg dihidangkan adalah nasi beriani ayam masak merah,kuah kacang,kuih muih n mcm2 laaa...tp me sangat suke nasik beriani..*tetiba perut berbunyik ikut tarian dangdut...aiseyh*

k.a.m.i *kak nisa tade sob3*
 ni pulak gambar kitorang yg baru nak makan..btw,kak nisa tak ikut event ni coz dia kene pg tangerang..huhu..sedeyh2..kalo ada,mesti lagi havoc la kan..

memang duk berkecoh raye
ni mereka2 yg sedang berkecoh raye..yela kan..dah lama tak jumpe,banyak sangat nak update itu dan ini..suke sangat suasana ni...coz mende2 cenggini la nnti kiter rindu.pastu tgk gambar..sambil senyum2 sorang..ecececeh..

ayumi comey!
 okey,first sorry sangat sbb dah cuba rotate gambar ni,,tapi tatau kenape tak dapat!grrrr..ayumi ni anak kepada Encik Ludinata,pegawai di embassy mesia di indonesia..sangat comey tau budak ni..geram..tp dia tamo dengan me..bukan dengan me je..mmg tamo dengan org lain jugak..susah bebeno..hehe..tp kalo ngan mom dia,aduhai,,comey sungggguhh!me kipas susah mati ayumi okeyh!sbb nye,even dia tamo dengan me,tapi me tetap duk snap2 gambar dia..bile balik je,banyak giler kot gambar ayumi!hahaha..me trus buat 1 album utk ayumi..hehe
okey me sgt malu..wuuu
 okeyh!ni plak,tetiba host nakal 2 org ni,si bobo n asri ni,tetiba panggil me pegi depan..adeyyy..terkejut nak mati okey...yela,me akui masa diorg duk host kat depan,me sangat bising kat belakang...tp bukan bising yg out dari apa yg mereka hostkan,tp u know la kan..macam tetiba biler apa je,me jerit wwwwoooooooo!hahaha..okey,then me pegi depan lepas mimi cakap, "haa pegi la..meh aku amikkan gambar kau"..me pun pegi laaa..deme duk tanye pasey cuti puasa n ghaye aritu cemane..teman pun duk bercerite lerr...actually sangat neves...hehe..sbnrnye,me sangat neves kalo kene bercakap didepan sumer org..darah gemuruh gitu org kate..
my kesayangan kat moestopo!*hugs*
mereka2 ini adalah kesayangan saya yg ada di moestopo...mereka ni sangat2 sweet..masing2 ada karakter n perwatakan yg berbeza,tapi satu gabungan yg cukup meriah dan sempurna!tp mereka2 ni sudah berpunye okeyh!so..takleh tanye lebih2 pasal diorg!hihi..2 kat depan adalah yana n syazu,n belakang tu t-rah,mas, n mimi...^_^..me heart them!
ehem3
al-kisah..haha..adakah cuma mau gambar berkata2??haha..actually ni macam skandal la koooottt..hihi..qutrun ni sangat terpaut dengan perwatakan si fahmi ni yg pandai masak,baik,rajin,pandai...so,ni kira cam kriteria2 utk menawan hati qutrun la lebeyh kurang..tapi fahmi jangan takut lak dengan qutrun ni..she's very nice,spontaneous,terus terang..dia just terus terang dengan apa yg dia lihat..^_^ p/s : qutrun,aku tgh promote ko ni...=p''
bergambar ala2 family pulak kaaaaaannn
ni bergambar dengan presiden KUJ..kenang2an..=)
family KUJ
sebelum dapat gambo cenggini,banyak sebenarnya yg terjadi..yg takleh lupe qutrun yg tetiba gelak sakan tatkala yg lain tgh ready utk ucapan hari raye..aigo...hahaha..tp respect diorg ni,sbb bekerja as a team..thanks dah jemput kitorang makan2 n bergelak ketawa..next year buat lagi okeyh! *me rindu keluarga PKPMI*
tersesat pegi umah pn yahurin..hiks
lepas habes event KUJ,pegi rumah pn yahurin..best2..actually me pegi sini sbb nak kasik gambar2 shari sblm event ni,yg mana event open house kat rumah puan yahurin  ni...she's so nice,sangat keibuan,sangat friendly,n me heart her sangat!sangat tabah..semoga pn yahurin tetap ceria dan tabah menghadapi liku2 hidup..amin


wokeyh!!itu sahaja la cerita2 yg me nak update...dah lenguh menaip..hiks..salam sayang dari me,ana basya..take care..me heart u!

coz i know u're leaving




ur friendship means the world to me...but if u want ur own space,so go for it..i know you're leaving~

Thursday, September 29, 2011

warkah dari ayahanda...

assalamualaikum.
ayah doakan anah sihat2 aje di perantauan.
ayah baru saja balik dari masjid. baru saja selesai makan malam sambil warkah yang anah kirimkan dibaca oleh zirah. seronok sekali membacanya. maklumlah sudah lama tidak menulis warkah spt ini. ayah pun dah kurang pandai menulis lebih2 lagi sepoi2 bahasa atau bunga2 bahasa.
hari ini adalah hari guru - hari yg penuh makna buat ayah. lebih2 lagi di akhir karier ayah sebagai pendidik. tapi barangkali semuanya sudah tidak sama spt dulu. ayah sudah tidak banyak mengajar - jadi barangkali ayah sudah tidak popular lagi di kalangan murid2. kalau ada undian spt akademi fantasia, petang2 lagi ayah sudah terkeluar agaknya. di sekolah ini murid2 tidak sama spt murid2 di sekolah sktm - muridnya ramai yg miskin. jadi sempena hari guru - hadiah yang diterima tidaklah yg mahal2 namun hadiah masih banyak ayah terima. nostalgia lama kembali lagi. bila balik sekarang yang pasti zirah sedia menanti untuk membuka hadiah2 itu. dialah pengganti anah sekarang. Din dah kurang minat dah... barang hadiah2 itu tidak menarik minatnya!! tak apalah ... yg pasti zirah tetap setia mengambil alih tugas anah !!! he .. he ..
sekolah ayah leni .. prestasi upsr taklah cemerlang sangat. pastinya tidak sama dengan sktm ... namun murid2nya tetap bersaing maju utk capai kecemerlangan - kerana yang pastinya guru2nya terutama guru tahun 6 memang hebat lagi berkelibar - semangat dan pembakar motivasi. insyaAllah - muridnya akan berjaya. namun begitu - yang ayah sangat bangga ialah pencapaian dalam ko-kurikulum. sejak tahun kebelakangan ni - kejayaan demi kejayaan sentiasa diraih. tahun ini 2011 - sudah 3 orang murid sk kerandang sudah berjaya mewakili negeri terengganu ke pertandingan peringkat kebangsaan. seorang dalam catur ( no. 2 di peringkat negeri ), seorang dalam bola jaring dan seorang dalam bola baling. hebatkan!!! iaitu murid - itulah acuan. jika diberi peluang dan ruang serta betul asuhannya insyaAllah akan berjaya...
ayah rasa itulah hebatnya guru2 di sk kerandang. ayahpun tak pasti ... apakah ada sumbangan dan saham ayah di situ!!!
ayah teringat pula didikan di rumah. apakah sumbangan ayah menjadi atau tidak??? adakah semua anak2 ayah berjaya? bagaimana dengan anak ayah yang masih ada kat rumah sekarang ni??? adakah mereka berjaya? cemerlang dalam pelajaran dan didikan agama??? ayah fikir ayah masih lemah dan tidak berjaya dalam didikan ini!!! namun ayah akan berusaha untuk mengatasi kelemahan ini walaupun ayah tahu ianya sangat sukar... ayah pastinya akan terus berdoa moga2 Allah sentiasa membantu ayah agar semua anak2 ayah berjaya dalam pelajaran lebih2 lagi didikan dalam agama. ayah selalu doakan agar semua anak2 ayah menjadi anak2 soleh dan solehah. ayah benar2 mengharap itu semua kerana alangkah beruntungnya memperolehi anak2 yang soleh dan solehah.....
ayah rasa sudah terlalu panjang mencoret warta spt ini. jadi rasanya cukup dulu setakat ini - lama beno tidak menulis spt ini. letih teramat sangat dah ni ....
ayah doakan anah gembira,ceria dan seronok membaca nukilan dari ayahanda.


me n ayah masa cuti2 langkawi last year (2010)







tetiba teringat coretan note yg ayah tulis setelah me tulis panjang dan agak berjela ucapan selamat hari guru utk ayah 16 mei aritu n suruh my adik print n bagi dekat ayah..n me tertunggu2 ayah balas sms..tp tade!!selepas sehari,me tertengok ayah balas wish anak murid dia kat fb..rase sedeyh!sbb me kasik,ayah tak cakap apa pun..then suddenly ada note kat page ayah *of course ayah tak tag kat me,so that i didn't notice that!* --> TERIMA KASIH ANAKANDA ANAH*...masa ni,luruh jantung sy..bukak note itu,baca sambil nanges!...huuu..ayah,u're so sweet..!

ayah slalu pesan kat me ; 1)dalam hidup ni,kita still ada banyak kesempatan...kalo kita jatuh,kita boleh bangun,kita fail exam,kita still leh usahan amik lagi,kita tak pandai,leh blajar..tapi kalo MATI..dah tade dah kesempatan apa2..mati tak kenal usia..
2)kalau kita tahu sesuatu tu mmg pahit,kenapa kita nak telan?
3)luahkan..jgn pendam...

thanks ayah..i love u..

wanna go home...sob3

assalamu'alaikum..hye sumer!cewah!bajet org bace la kan?haha..*pewot berbunyik pulak tetiba kannn..aish*

now me tgh happy..*feel blessed*coz dari mlm td,me rasa down sgt2..rase nak balik umah membuak2..but since rase cam burden my parent,so hajat ni terpaksa dikuburkan..but then,malam td,sedeyh balik..maybe sbb terpicu dari my senior kak wani yg baru je blk pagi td..so,i duk pk2..then mesej my kakak..cakap nak balek..n biasanya my kakak ni dia akan balas cam "haa balek la.." takpun "asyik balik je" me dah terbiasa,coz mmg care dia cenggitu..sbb tu mmg dah tak terasa dah pun..maybe org tak kenal dia cam akan terasa la kan..*yg over sensitip*kih3..but then pagi tadi kakak balas "bagus2..balik la.." rasa mcm wow!nak terbang skang jugak kan...kakak siap offer nak beli gune kad kedit dia lagi..*sungguh terharu* rasa nak hug kuat2 tamo lepas! really feel that coz mmg nak balek sangat!=(

me pun msg mak..huhu..kesian mak n ayah...banyak abis duit tahun ni utk me!sob3..sedeyh2..n macam biasa,mak akan jawab "balik la"..mom never failed to make me smile n rase touching2 nak nanges!huuu..i love u mom!!!my adik,din smalam pun cenggitu..cakap nak balik! then dia jawab "doh biler nak balik nyer"..huu..rasa cam simple je kan..tp my adik ni,bukannya jenis touching2 ayat2 lentok cam me kan..so cam "auwww" sangat terharu!i love u korang!bulan ni ayah bayarkan sewa bilik yg mahey nak mati ni..tp puas hati la bilik ni...i love  u ayah!me rasa nak hugs mereka!

okey,now me rase cam nak share link..link ni tade kaitan pun dengan my post kali ni..but then,utk mereka2 yg tgh down..me nanges kot tgk video ni..so u all kalo tgh bersedih,silelah...tetap berusaha dan semangat,dan kalo dah down ,tetap berusaha dalam keadaan down !

she's leaving..=(

me n kak wani waktu celebrate besday ati








*kecoh raye KUJ*

slamat malam sumer!okeyh..skang actually 1.18am WIB..huhu..but then,still belom tido..baru lepas siap create blog ni..actually dulu da ada blog,but then me gune wordpress..then tak reti nak design n so on..pastu lame terbiar,n now,bile nak active balik,tetiba lupe password..oh no!haha..

huu..actually now tgh sedeyh..my senior,kak wani..nak balik dah esk for good..tsk..sedeyh~tadi baru lepas makan2 ngan kak wani,geng mardani, kak hana n qutrun..huuu..kak wani masak arini..tatau nape rase sedeyh sgt ni,,,

me kenal ngan kak wani dari kak wani jemput me n cken kat wisma malaysia thn 2007..then kak wani banyak kasik tunjuk ajar pasal study,cara hidup kat jakarta ni ,bg pinjam nota,bg files kuliah n macam2..n terakhir,kak wani jaga me kat rumah sakit siloam (hospital siloam) utk op tonsillectomy..T_T

kak wani..anah doakan akak jadik dokter yg berjaya,,selalu kuat hadapi cabaran yg ada..jadik anak solehah..dan berjaya di dunia dan akhirat..

thanks n sorry 4 everythings..gonna miss u akak..=(